Situație dramatică în „Orașul îngerilor” - La fiecare opt minute, în Los Angeles moare un om, din cauza COVID-19. Bilanț sumbru în SUA

1 lună in urmă 1

De la începutul epidemiei de coronavirus, peste 11.000 de oameni au murit în Los Angeles. Mai mult de jumătate din decese au fost raportate doar în ultimele două luni, potrivit Departamentului de Sănătate din L.A.. Bilanțul de joi seară al deceselor a ajuns la 11.349, iar cel al infectărilor cu noul coronavirus la 853.440.

„Oamenii care în mod normal duceau o viață obișnuită, erau sănătoși, munceau, mor acum din cauza infectării cu virusul”, spune șefu lDirecției de Sănătate din Los Angeles, Barbara Ferrer, adăugând că în fiecare zi sunt înregistrate peste 200 de decese din cauza COVID-19.

Infectările au crescut cu 941% de la 1 noiembrie 2020 și, până în prezent, rata cazurilor noi în ianuarie este dublă față de cea din decembrie, spune Ferrer.

În ultimele două luni, rata de pozitivare din Los Angeles a crescut de aproape șase ori, de la 3,8% la 21,8%.

California este unul din cele opt state americane în care a fost identificată noua tulpină din Marea Britanie. Celelalte șapte state în care este prezentă forma mai contagioasă a noului coronavirus sunt Texas, Connecticut, Florida, Colorado, Georgia, New York și Pennsylvania, relatează CNN. 

Noua variantă pare să se răspândească mai ușor, deși nu există dovezi că este mai mortală sau că ar provoca forme mai severe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Identificarea noii tulpini la testarea pentru COVID-19 se poate face printr-o analiză suplimentară, de secvențiere genomică, spun specialiștii.

În Los Angeles, spitalizările celor bolnavi de COVID-19 au crescut de 10 ori mai mult decât erau la 1 noiembrie, iar directorul serviciilor de sănătate, Christina Ghaly, a avertizat că se așteaptă la încă o creștere în următoarele două săptămâni.

Până joi erau spitalizate peste 8.000 de persoane, 20% dintre aceștia fiind la Terapie intensivă, iar alți 19% conectați la ventilatoare.

Spitalele din Los Angeles încă funcționează, dar sunt aproape de colaps, astfel că pacienții ar putea fi transferați în alte zone și toate spitalele vor opri și operațiile deja programate, relatează CNN.

Los Angeles are de peste patru ori mai multe cazuri confirmate de COVID-19 și decese din cauza bolii față de celelalte orașe din California, care este la rândul său cel mai afectat stat din SUA de virus. California avea în continuare cel mai mare număr de infectări - 2.545.901 până joi seară, dintre care aproape 32 de mii numai în 24 de ore, iar bilanțul deceselor a trecut de 28 de mii ajungând la 28.089.

Statele Unite este pe primul loc în topul sumbru al coronavirusului, la număr de infectări și decese din cauza COVID-19.

Până joi, pe tot teritoriul SUA, îmbolnăvirile au depășit deja 22 de milioane, ajungând la 22.061.566, dintre care 243.301 au fost înregistrate în doar 24 de ore. Bilanțul deceselor a ajuns la 373.169, dintre care 3.728 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă