Situație disperată la Deva: Oamenii stau în frig și fără apă caldă din cauza Termocentralei Mintia! Primarul le propune să-și ia centrale termice

1 lună in urmă 23

Oamenii din Deva stau în frig și fără apă caldă din cauza opririi Termocentralei MintiaOamenii din Deva stau în frig și fără apă caldă din cauza opririi Termocentralei Mintia

Şansele de repornire a Termocentralei Mintia şi de reluare a furnizării căldurii şi apei calde în municipiul Deva sunt aproape nule, a anunțat primarul Florin Oancea. Explicația? Producătorul de energie nu are cărbune şi nici avizele necesare de mediu. Astfel că edilul le-a recomandat devenilor să-și cumpere centrale de apartament.

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 15:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Ca alternativă la frig și lipsa apei calde, primarul le-a recomandat devenilor să-şi instaleze centrale termice de apartament, pe gaz metan, scrie RealitateadeHunedoara.net. În cazul familiilor cu venituri mici se vor prevedea în buget sume de bani pentru sprijinirea acestora în achiziţia centralelor termice individuale, pe baza unor criterii ce vor fi stabilite de consilierii locali.

Edilul local a mai arătat că administraţia locală nu mai are intenţia de a prelua Termocentrala Mintia, menţionând că, în opinia sa, unitatea de producţie nu va mai reporni.

Primarul Devei, Florin Oancea, a precizat că municipalitatea are achitate toate facturile la zi către termocentrală, în condiţiile în care anul trecut administraţia locală a plătit către Complexul Energetic Hunedoara şi o sumă de 1,2 milioane euro sub forma subvenţiilor la energia termică.

„Nu avem niciun leu restanţă faţă de Termocentrala Mintia. Problema este că Termocentrala Mintia nu mai poate funcţiona din lipsă de cărbune. Nu este în subordinea primarului Termocentrala Mintia. Problemele la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia nu sunt de o lună, ci de ani", a spus Oancea.

În contextul în care şcolile şi liceele din oraş nu au mai primit căldură, primarul a menţionat că în bugetul pe acest an a fost cuprinsă o sumă de 6 milioane de euro ce va fi folosită pentru instalarea de centrale termice în unităţile de învăţământ, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în luna octombrie.

Termocentrala Mintia a fost oprită din nou în urmă cu patru săptămâni, pentru a patra oară în ultimele şase luni din cauza lipsei de cărbune. Continuarea pe RealitateadeHunedoara.net.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă