Situaţie disperată în Spitalul din Craiova. Zeci de pacienţi COVID-19 aşteaptă eliberarea unui loc la ATI

4 săptămâni in urmă 16

Valul patru al pandemiei de COVID-19 a lovit din plin şi judeţul Dolj. La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova nu mai sunt locuri la terapie intensivă. În acelaşi timp 30 de pacienți infectaţi cu virusul SARS-COV 2 așteptau în izolatorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) eliberarea unui loc.

Ca urmare a presiunii enorme, conducerea spitalului a luat decizia să deschidă vechea Unitate de Primiri Urgențe, chiar dacă nu s-a făcut recepția lucrărilor, pentru a putea muta acolo 8 pacienți în stare gravă, ventilați, potrivit gds.ro.

Citeşte şi: Mesajul impresionant al unui bărbat cu comorbidități, care a scăpat de coronavirus pentru că a fost vaccinat: „Dacă nu eram vaccinat, acum eram oale și ulcele”

În secția ATI sunt internați în prezent și doi copii.

„Suntem copleșiți. A trebuit să iau decizia de a deschide vechea UPU, chiar dacă nu am făcut recepția lucrărilor, pentru a muta acolo 8 pacienți ventilați. Am adunat toate ventilatoarele, monitoarele, injectomatele pe care le mai aveam disponibile și le-am dus acolo. Încercăm să nu lăsăm niciun pacient fără oxigen”, a declarat directorul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

„Practic, avem 52 de pacienți de ATI, deși raportăm 22 pentru că atâția sunt internați efectiv în secția de terapie”, a mai spus directorul spitalului.

Citeşte şi: Dr Mihai Craiu, un nou apel la vaccinare: „Copiii sunt expuși riscului de boală severă de către adulții nevaccinati. Este acceptabil un număr de decese pediatrice? Eu cred că nu”

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național existau 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea, 1220 de paturi ATI erau deja ocupate de pacinţi COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
La nivel național mai erau dunici 10 paturi ATI libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment.

Paturi ATI destinate pacienților de Covid-19 neocupate erau unul în Ialomiţa, trei la Sibiu şi 6 în Vrancea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă