Situație de „noaptea minții’ la Spitalul Județean din Brăila. Ușile de la ATI Covid sunt mai înguste decât paturile

1 săptămână in urmă 21

Spitalul Județean din Brăila se confruntă cu o situație absurdă, care pune viața pacienților în pericol în cazul unei evacuări de urgență.

Ușile de la secţia de Terapie Intensivă unde sunt trataţi bolnavii de COVID sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile. Asta înseamnă că pentru a scoate din salon bolnavii în regim de urgență, cum ar fi un incendiu, singura soluţie e ca pacientul să fie aşezat pe o targă, la un loc cu tubul de oxigen şi stativul.

Din păcate Spitalul Județean din Brăila nu este singura instituție medicală care se confruntă cu o astfel de problema la secția ATI Covid. Acest lucru este determinat și de faptul ca o parte dintre paturile de la Terapie Intensivă au fost suplimentate abia în valul patru al pandemiei când instituțiile medicale erau copleșite de numărul pacienților în stare gravă.

Încă din primul val al pandemiei, secția ATI COVID a funcționat în secția nouă de terapie intensivă pentru copii. Ușile au fost construite pe măsura paturilor. În momentul în care s-a înființat secția, paturile pentru adulți au fost înclinate și introduse în salon.

Dacă în acest moment al apărea o situație de urgență, paturile, cu tot cu pacient, nu ar putea fi scoase de pe ușă.

Cei din conducerea spitalului au găsit o soluție. Au cumpărat o targă cu o lățime de 60 de centimetri care să iasă pe ușa salonului de terapie intensivă și intenționează să mai cumpere două tărgi de acest gen.

Cei de la ISU nu au tolerat această soluție și i-au somat pe cei din conducerea spitalului să găsească repede un spațiu adecvat pentru secția de ATI COVID, relatează Digi24.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă