Situație de criză la Craiova, 8 bolnavi COVID așteaptă eliberarea unui pat la ATI

1 lună in urmă 2

Spitalul Județean din CraiovaSpitalul Județean din Craiova

Situația locurilor de Terapie Intensivă de la Craiova este tot mai gravă. 8 pacienți cu forme severe de COVID-19 așteaptă eliberarea unui pat în secție. Într-o intervenție în direct, la Realitatea Plus, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Laurențiu Ivanovici, a afirmat că situația se agravează aproape de la o oră la alta, pe măsură ce numărul cazurilor grave din Dolj și zonele limitrofe crește.

LUNI, 22 MARTIE 2021, 12:38

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Avem doar 20 de locuri și, în continuare, suntem asaltați de noi cazuri. Avem 8 pacienți în stare mai gravă, în așteptare pentru un loc la ATI, dar aveam și alții în stare mai puțin gravă. Principala problemă rămâne găsirea  unui loc la urgențe. Cei 8 pacienți în stare mai gravă sunt transportabili, am solicitat în fiecare zi sprijin de la Centrul Județean pentru Control și Coordonare a Intervenției Dolj pentru a-i transfera către alte spitale care au locuri libere dar, din păcate, nu a fost niciun astfel de pacient transferat (...) Pacienții sunt acceptați în sectorul ATI COVID în funcție de gravitatea stării lor. Urmează ca azi (luni - N.R.) să se elibereze 2 locuri și, automat, cele mai grave 2 cazuri vor fi transferate acolo", a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. 

La sfârșitul săptămâni trecute, doi pacienți vârstnici, bolnavi de COVID, au decedat în izolator, așteptând să fie mutați la Terapie Intensivă. DSP Dolj a făcut un control, în urma relatărilor din presă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă