Situație critică la Terapie Intensivă: Doar UN pat liber la ATI în toată România!

2 săptămâni in urmă 14

Un singur pat ATI liber Un singur pat ATI liber

În data de 10 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.740 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 13:13

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 183 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.823 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în județul Constanta, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă