Situatia "primei doze" administrate pe 6 februarie: 8.143 Moderna si 661 de la Pfizer. Peste 170 de reactii adverse la rapelul Pfizer

2 luni in urmă 1

Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat sambata, 6 februarie, situatia vaccinarilor in intervalul ultimelor 24 de ore.

Potrivit informatiilor furnizate, 8.143 de persoane au primit prima doza de Moderna, iar 661 au fost vaccinati cu ser de la Pzifer. Rapelul a fost asigurat exclusiv din stocul Pfizer-BioNTech, 10.456 de romani fiind imunizati astazi complet.

In ziua de vineri, 5 februarie, 8.501 persoane au primit prima doza de Moderna.

840.812 doze de vaccin au fost administrate in Romania de la debutul campaniei, pe data de 27 decembrie. In total, 647.690 de persoane au fost imunizate, dintre care 454.568 cu prima doza, iar 193.122 cu ambele.

O singura persoana vaccinata pana acum cu Moderna a reclamat o reactie adversa usoara. Pe de alta parte, 180 de oameni care au primit ser Pfizer s-au plans de reactii adverse - 10 de tip local, 170 de tip general. Sapte dintre aceste simptome sunt analizate de medici.

Astazi, 6 februarie, au intrat in Romania primele 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Este al treilea producator de ser anti-COVID autorizat in UE.

Mai puteti citi:

Adolescenta de 14 ani violata in grup intr-o cladire in constructie din Bucuresti, dupa ce a fost ademenita pe WhatsApp. Opt barbati au fost arestati preventiv pentru abuzul infioratorCum a ajuns AUR, partidul conspirationisto-xenofob si anti-european, o amenintare mai mare decat PSD-ul lui Liviu DragneaAverea "animalul politic" care a angajat o chelnerita sa lupte cu inundatiile. Este si sef de lucrari la Universitatea TehnicaVIDEO Ministrul Economiei, despre "situatia Mexic": "Agentiile de turism ar trebui sa dea banii inapoi romanilor"Studiu: Riscul de infectare prin atingerea suprafetelor contaminate este redus. Care este riscul de transmitere prin atingerea butoanelor, a tastelor sau a manerelor?De unde vine numele clanului Camataru. Faptele odioase comise si metodele de recuperare i-au facut celebri pe cei doi frati
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă