Situația epidemiei din România și din alte 22 de state din UE provoacă “profundă îngrijorare”

4 luni in urmă 13


Evoluția pandemiei de Covid-19 provoacă acum o ”îngrijorare profundă” în 23 de state europene, printre care și în România, a anunțat vineri Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, care cere o acțiune cât mai rapidă, scrie Hotnews.


Potrivit ultimelor date, țările ale căror rate sau trenduri produc ”îngrijorare profundă” sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Franța, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia și Regatul Unit.


Aceste țări au fost catalogate ca provocând ”îngrijorare profundă” din cauză că ratele de pozitivare sunt egale sau mai mari de 3%, precum și din cauza ratelor mari de infectare în cazul persoanelor vârstnice sau și ratele de mortalitate.


De asemenea, potrivit comunicatului transmis de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, deși a fost o creștere generală a nivelurilor de testare în aceste țări, această creștere nu explică întregul grafic epidemiologic în aceste țări.


”Noua evoluție a epidemiei în țările europene pune o problemă majoră de sănătate publică, majoritatea țărilor având o situație epidemiologică foarte îngrijorătoare”, a comentat șefa centrului cu sediul la Stockholm, Andrea Ammon, într-un comunicat al ECDC, citat de Hotnews.


”Impactul în ceea ce privește presiunea asupra serviciilor de sănătate și a mortalității devine din ce în ce mai evident. Cu niveluri ridicate de transmitere, protejarea persoanelor vulnerabile devine mai dificilă și este inevitabil ca mai mulți dintre aceștia să contracteze forme serioase", continuă oficialul european.


România a raportat, vineri, 5.028 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima dată când este depășit pragul de 5.000 de îmbolnăviri noi, după șase zile în care au fost înregistrate zilnic peste 4.000 de cazuri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă