Situația din Siria ar putea aprinde conflicte nebănuite: Un posibil război între Israel și Rusia

2 luni in urmă 28

Starea de fapt din Siria rămâne extrem de complicată, în condițiile în care numeroase state sunt implicate în conflictul, ce durează de mai mulți ani. În prezent, Israelul rămâne hotărât să continue să atace forțele iraniene din această țară, iar miile de soldați ai Rusiei aflați acolo, ar putea fi prinși în focul încrucișat al beligeranților.

Analiștii apreciază că în cazul în care Israelul și Rusia s-ar ciocni în teatrele de luptă din Siria, atunci Statele Unite s-ar vedea obligate să intervină, în sprijinul aliatului său de la Tel Aviv, potrivit National Interest.

Fără îndoială, că atât Rusia, cât și Israelul nu ar intenționa să intre într-un conflict deschis între cele două țări, în Siria. ”Niciunul dintre noi (Israelul și Rusia -n.a.) nu dorește o confruntare militară. Ar fi în detrimentul ambelor părți”, a declarat un oficial de rang înalt al Forțelor de Apărare din Israel.

Cu toate astea, politica Israelului se rezumă la un obiectiv: acela de a scoate forțele iraniene din Siria. Și dacă acest plan nu îi convine Rusiei, atunci acesta este doar prețul că Siria nu devine o altă bază de rachete a Iranului, la granița cu Israelul.

Cele mai mari secrete din istoria Uniunii Sovietice VIDEO


Relațiile dintre Tel Aviv și Moscova sunt mult mai strânse decât în perioada Războiului Rece. Dar, există anumite precauții, suspiciuni și o ciocnire a intereselor fundamentale.

”Nimeni din Israel nu este confuz, cu privire la cine sunt rușii și cu cine sunt aliați. Rușii nu sunt aliații noștri, ca să spunem cu blândețe. Noi avem un singur aliat și anume Statele Unite.

Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece. Rusia ar putea să câștige noua luptă cu SUA, susține un analist

Rușii sunt aici pentru obiective total diferite. Ei susțin regimul din Siria, care are ca scop deschis anihilarea Israelului, dacă ar putea”, a spus oficialul israelian, sub protecția anonimatului. Experții susțin că în Siria, Rusia deține peste 5.000 de soldați contractori privați, susținuți de zeci de avioane și elicoptere.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă