Sistemul public de sănătate, copleșit: La Iași, o persoana așteaptă și peste 24 de ore o echipa a Direcției de Sănătate Publică pentru testarea anti-COVID

5 zile in urmă 9

La Iași, o persoană poate aștepta și peste 24 de ore o echipă a Direcției de Sănătate Publică pentru testarea anti-Covid la domiciu, transmis Rador. În tot județul sunt doar 22 de echipe care prelevează probe de la persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi a declarat că instituția înceaecă să crească această capacitate, dar procesul este îngreunat din cauza lipsei de personal și de mijloace de transport necesare.

”Aveam, astăzi dimineață, 860 de solicitări de testare la domiciliu. Azi avem 22 de echipe în teren, dar nu cred că vor reuși să recolteze la toată lumea. De aceea am și transmis un mesaj către toată populația să nu se impacienteze dacă nu ajungem. Mâine încercăm să creștem peste această limită. Dacă reușim să mai găsim personal care să meargă să recolteze, vom crește la 30 de echipe. Și mașini. Avem nevoie și de mașini”, a declarat Vasile Cepoi pentru Radio România. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă