Sistemul învechit de termoficare nu face față scăderii bruște a temperaturii, anunță Elcen

1 lună ago 37

Compania Elcen își cere scuze bucureștenilor care se confruntă cu probleme în privința alimentării cu căldură și apă caldă.

Elcen spune că pierderile din rețeaua de termoficare s-au triplat în ultimii 4 ani și că sistemul învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii din ultimele zile:

Scăderea bruscă a temperaturilor exterioare din ultimele zile a generat presiune suplimentară asupra sistemului de încălzire învechit și degradat care se confruntă deja cu misiunea extrem de dificilă de a face față problemelor tehnice majore determinate de lipsa de investiții în modernizare. Ca urmare a acestor probleme, sistemul nu beneficiază de flexibilitatea necesară care să ii permită adaptarea rapidă la modificări bruște ale condițiilor meteo exterioare”, srie în comunicatul companiei.

De asemenea, reprezentanții Elceni susțin că au atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că nerealizarea la timp a lucrărilor de reparații și modernizare a dus la o degradare constantă a sistemului și la o creștere explozivă a pierderilor în rețea. Prin urmare, pierderile s-au dublat în 2020 față de 2019 și s-au triplat față de 2016:

Mai mult decât atât, presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani, astfel că în aceste moment, rețeaua nu are capacitatea tehnică de a prelua presiuni mai mari, întrucât există un risc semnificativ de spargere a conductelor. Totodată, criza pandemică determinată de propagarea virusului SAR-CoV2 în toate sectoarele de activitate, a fost, de asemenea, un factor ce a contribuit la întârzierea implementării lucrărilor de reparații și modernizare”.

Totodată, reprezentanții companiei susțin că parametrii de funcționare se vor îmbunătăți gradual, „astfel că în următoarea perioadă se va constata o revenire ce va permite livrarea agentului termic în condiții corespunzătoare”, încheie Elcen.

Citeşte Articolul Intreg

Powered By Seo Tools