Sistemele americane HIMARS au ajuns în Ucraina: „Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”

1 săptămână in urmă 20

Sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite au sosit în Ucraina, a spus joi ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Sistem de lansatoare multiple de rachete HIMARSFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Mulțumesc colegului și prietenului meu american, secretarul american al apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei", a declarat el pe Twitter.

HIMARS have arrived to Ukraine.
Thank you to my \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDF2 colleague and friend @SecDef Lloyd J. Austin III for these powerful tools!
Summer will be hot for russian occupiers. And the last one for some of them. pic.twitter.com/BTmwadthpp

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) June 23, 2022

Ucrainenii cer de multă vreme astfel de sisteme, spunând că au nevoie de ele pentru a lovi eficient și de la distanță trupele ruse, care folosesc masiv artileria pentru a obține progrese treptate în Donbas.

În urmă cu câteva săptămâni americanii au spus că vor trimite patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 HIMARS.

Sistemul permite lansarea de rachete multiple, ghidate cu mare p

recizie. Împreună cu sistemul HIMARS, ucrainenii au primit și muniție, rachete care sunt capabile să lovească o țintă la mai mult de 40 de mile (64km) distanță.

Rachetele sunt ghidate inerțial și prin GPS și au o rază dublă față de obuzierele M777 pe care SUA le-au furnizat recent forțelor armate ucrainene.

-----------

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă