Singurul român care l-a învins pe marele Federer, amintiri după două decenii. Elvețianul încă joacă tenis la 39 de ani

3 săptămâni in urmă 8

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Andrei Pavel e singurul român care l-a învins pe Roger Federer

"Eu am câștigat doar în 2000, la Hamburg, împotriva lui Federer. Era foarte tânăr, avea doar 18 ani și deja era în primii 40 din lume, iar după ceva timp, a devenit numărul unu. La acea vreme, el nu era atât de faimos, dar era deja evident că talentul său era unic și fără greșeală", a spus Andrei Pavel, potrivit publicației Tennisworldusa.

Federer a jucat în cariera sa cu 4 români: Andrei Pavel, Victor Hănescu, Adrian Ungur și Marius Copil, iar dintre cele 16 partide, doar una a fost victorie de partea românilor, cea a lui Andrei Pavel.

Se întâmpla pe zgura de la Hamburg, în 2000, în 16-imile turneului, în primul lor meci direct. Atunci Pavel s-a imps cu 6-4, 6-3. Federer nu implinise atunci nici macar 19 ani, în timp ce Pavel era la apogeul carierei, la 26 de ani.

  • În meciurile directe, Federer are 7 victorii, iar Andrei Pavel, una singură.
  • Cea mai bună poziție a lui Pavel a fost locul 13 ATP.
  • Andrei Pavel este cel mai valoros jucător român de simplu după 1989. A debutat în 1990, la vârsta de 16 ani, iar până la retragerea sa din 2009 a jucat la cel mai înalt nivel.
  • Andrei Pavel a câștigat trei titluri ATP la simplu, între care Mastersul de la Montreal (2001), și șase la dublu. La echipa de Cupa Davis a câștigat 40 de meciuri.

Roger Federer vrea să participe la Roland Garros

Roger Federer (locul 8 ATP) a revenit în competiții după o pauză de 14 luni, timp în care a suferit două operații la genunchi. La Doha, elvețianul a fost eliminat în sferturi de Nikoloz Basilashvili, scor 6-3, 1-6, 5-7.

Elvețianul de 39 de ani a anunțat că va participa la turneul de la Geneva și apoi la Roland Garros, acolo unde s-a impus o singură dată, în 2009.

  • Roger Federer are 20 de titluri de Grand Slam în palmares.
Etichete: roger federer , andrei pavel
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă