Singurul liceu cu predare în limba română din Tiraspol, obligat să-și suspende activitatea. Se cere intervenția Guvernului de la Chișinău

2 luni in urmă 21

Activitatea liceului ”Lucian Blaga” din Transnistria, suspendată Activitatea liceului ”Lucian Blaga” din Transnistria, suspendată

Situație tensionată în Transnistria. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a solicitat intervenția Guvernului de la Chișinău după ce autorităţile separatiste au refuzat înregistrarea liceului ”Lucian Blaga, singurul cu predare în limba română din Tiraspol.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 16:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Activitatea liceului a fost suspendată pentru cel puțin trei luni.

”În cadrul monitorizării respectării dreptului la educaţie a copiilor din regiunea transnistreană, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a constatat că autorităţile de la Tiraspol au refuzat înregistrarea Liceului Teoretic ”Lucian Blaga din municipiul Tiraspol şi au suspendat activitatea acestuia pe termen de cel puţin trei luni”, se arată într-un comunicat al instituției.

Avocatul Poporului reclamă faptul că elevii nu vor putea continua cursurile în anul şcolar 2021/2022, fapt care încalcă dreptul copiilor la educaţie şi mai multe articole din Convenţia ONU pentru drepturile copilului.
Pentru rezolvarea situației, Maia Bănărescu a făcut demersuri pe lângă ministrul moldovean interimar al Educaţiei, Lilia Pogolşa, şi vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, cerându-le să fie luate în regim de urgenţă măsuri.

În 22 iunie, fostul director al liceului Ion Iovcev a fost demis de actualul ministru interimar al educaţiei de la Chişinău, pe motiv că ar fi depăşit vârsta legală pentru aflarea în câmpul muncii şi în funcţia de director, potrivit agora.md.

Rezolvarea situaţiei va cădea în sarcina noului Guvern, care a fost învestit vineri la Chişinău.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă