Singura girafa din gradinile zoologice din Romania a murit inecata

1 lună in urmă 1

Singura girafa care exista in gradinile zoologice din Romania, la Zoo Targu Mures, a murit dupa ce s-a inecat cu propriul continut gastro-stomacal, potrivit rezultatului autopsiei.

"Din pacate, in data de 10 februarie, dimineata, cand am venit la serviciu, girafa era cazuta si era decedata. In urma analizelor s-a constatat ca datorita regurgitarii cu continut gastric stomacal (datorita vomei, pe intelesul tuturor) s-a inecat, a ajuns in caile respiratorii, in plamani, aceasta a fost cauza decesului.

Din pacate, se intampla si la oameni si s-a intamplat si la girafa. Este mare pacat, era singura girafa. Tragedia este destul de mare, era singurul animal din aceasta specie din tara noastra. Acum trebuie sa facem toate demersurile si sa ne preocupam sa completam colectia cu aceasta specie mult indragita de noi si de vizitatori.

Nu poti sa gasesti vinovat pentru acest deces, animalul a fost ingrijit foarte bine", a declarat presei, joi, directorul Gradinii Zoologice din Targu Mures, Horatiu Gorea.

Girafa a fost adusa la Targu Mures in anul 2015, de la Gradina Zoologica din Roma.

Citeste si:

Presupusele "dracoaice fara sutien" din Primaria Sectorului 1. Armand: "Asa e cand esti obisnuit sa te uiti doar la diamante"Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atentiDescoperirea facuta de firma de asigurari in cazul unei masini arse la o nunta. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs"Razboi crunt in instanta intre doua membre PSD celebre: "Ai bagat oameni la puscarie". Judecatori: "O chestiune de razbunare personala"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă