Sindicatul Europol, despre programul impus poliţiştilor din Harghita: „Rugăm hoţii să nu fure după ora 18.00!”. Reacţia IPJ Harghita

3 luni in urmă 16


Sindicatul Europol a sesizat conducerea Poliţiei Române, după ce conducerea IPJ Harghita ar fi impus poliţiştilor un program de 12 ore, de luni până sâmbătă, între orele 6.00 și 18.00. IPJ Harghita a precizat că sunt două ture de 12 ore pentru oraşul Topliţa, măsura fiind luată pentru a evita contactul între poliţişti în contextul pandemiei.


Sindicatul Europol publică mai multe mesaje ale şefilor din cadrul IPJ Harghita în care aceştia anunţă noul program pentru poliţişti.


„Echipele operative pe judiciar, o.p. şi criminalistică asigură evenimentele sâmbătă şi duminică de la domiciliu. Nu se mai vine la muncă sâmbătă şi duminică”, se arată într-unul din mesajele postate de Europol pe Facebook.


„Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină”, notează Europol.


Acest model de „menegeri”, nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.

Sindicatul Europol:

„Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18.00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, spun cei de la Europol.


Sindicaliştii precizează că au sesizat și conducerea Poliției Române, „să vedem dacă agreează astfel de decizii care pun în pericol cetățenii din mun. Toplița și încurajează infractorii să exploateze lipsa polițiștilor din teren”.


Pandemia de COVID a generat modificarea programului


Contactat de Libertatea, Filip Gheorghe, reprezentantul IPJ Harghita, precizează că la nivelul Poliţiei municipiului Topliţa se încearcă acest program de ture de câte 12 ore, care e pe o perioadă determinată.


"Se încearcă această variantă de lucru cu ture de 12 ore, însă nu sunt doar pe timp de zi, ci vor fi şi pe timp de noapte. Noi trebuie să acoperim 24 de ore din 24 serviciul poliţienesc. La nivelul poliţiei Topliţa s-a gândit acest program de lucru în funcţie de evoluţia indicelui de infectare. Se încearcă prin acest program ca poliţiştii să se întâlnească mai rar sau chiar deloc", spune Filip Gheorghe, care subliniază că la Topliţa rata infectării la mia de locuitori a ajuns la 5.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă