Sindicatul Europol, despre programul impus poliţiştilor din Harghita: „Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00!”

3 luni in urmă 1


Sindicatul Europol a sesizat conducerea Poliţiei Române, după ce conducerea IPJ Harghita ar fi impus poliţiştilor un program de 12 ore, de luni până sâmbătă, între orele 06:00 -18:00.


Sindicatul Europol publică mai multe mesaje ale şefilor din cadrul IPJ Harghita în care aceştia anunţă noul program pentru poliţişti.


"Echipele operative pe judiciar, o.p. şi criminalistică asigură evenimentele sâmbătă şi duminică de la domiciliu. Nu se mai vine la muncă sâmbătă şi duminică", se arată într-unul din mesajele postate de Europol pe Facebook.


"Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină", notează Europol.


Acest model de "menegeri", nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.

Sindicatul Europol:

"Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18:00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă", spun cei de la Europol.


Sindicaliştii precizează că au sesizat și conducerea Poliției Române "să vedem dacă agreează astfel de decizii care pun în pericol cetățenii din mun. Toplița și încurajează infractorii să exploateze lipsa polițiștilor din teren".Citeşte Articolul Întreg pe Sursă