Sindicatul condus de Ion Rădoi răspunde acuzațiilor ministrului transporturilor: „Asta ați făcut de la preluarea mandatului. Abuz de putere și încălcarea Constituției”

1 lună in urmă 3


Sindicatul Liber din Metrou a reacționat după ce ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că protestul spontan de la metrou este ”o acțiune ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției”.


Într-un comunicat de presă postat pe Facebook, vineri, 25 martie, sindicatul condus de Ion Rădoi îl acuză pe ministrul Cătălin Drulă de ”abuz de putere și încălcarea Constituției”.


”Asta ați făcut de la preluarea mandatului. Abuz de putere și încălcarea Constituției, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, și cel mai important ați încălcat împreună cu directorul general infracțiuni contra siguranței calatorilor”, precizează Sindicatul Liber din Metrou, care face trimitere la oameni din USR, fără a da nume.


De asemenea, la amenințarea ministrului cu instanța civilă, pentru recuperarea prejudiciului cauzat Metrorex, sindicaliștii au replicat: ”Poate ne spune justiția cum s-a încălcat dreptul la dialog social, dreptul la un trai decent”.


Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen-limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.


”Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului”, a precizat ministrul transporturilor.


În schimb, sindicatul condus de Ion Rădoi i-a transmis lui Cătălin Drulă: ”Nu mai mințiți presa, noi nu vrem decât să discutăm problemele ce pun viața călătorilor în pericol. Vă rog să spuneți de câte ori am cerut să discutăm problemele metroului și nu am fost băgați în seamă”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă