Sindicatele cer număr limitat de călători în tramvai, autobuz, metrou, tren. Cum vor circula românii de acum încolo în mijloacele de transport în comun

2 săptămâni in urmă 12

Sindicatele Cartel Alfa solicită permierului Nicolae Ciucă limmitarea umărului de pasageri din tramvai, autobuz, metrou sau tren, ca o măsură urgentă de prevenire a răspândirii Covid-19.

Liderul Cartel Alfa, Bogradn Hossu, susține că aglomerația de persoane din mijloacele de transport în comun, transformă acest serviciu public într-un adevărat focar de răspândire a virusului Covid-19.

„Trebuie găsite soluţii pentru creşterea numărului de utilaje, inclusiv angajarea de personal aferent, pentru că degeaba vom purta măşti FFP2 sau alte măşti dacă în acelaşi timp suntem ca sardelele în mijloacele de transport public”, a spus Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, la Antena 3.

Cum la magazine s-a găsit soluţia de a limita numărul de clienţi, tot aşa se poate găsi pentru transportul public o soluţie legată de numărul de călători, susţine liderul Cartel Alfa.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB a vorbit la Antena 3 despre posibile soluții pentru limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Potrivit liderului STB singura modalitate viabilă de a face acest lucru este creșterea numărului de vehicule, puse în circulație.

„Noi avem, în momentul de față, pe traseu un număr de vehicule insuficient, ținând cont și de pandemie, pentru că soluția viabilă asta ar fi – majorarea numărului de vehicule și celelalte măsuri complementare care s-au stabilit deja și la nivel guvernamental, legate de igienizare și dezinfecție”, a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, potrivit Antena 3.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă