Sindicaliștii din Sănătate, apel către protestatarii anti-restricții: „Ajunge! Vă cerem să ne lăsați să ne facem treaba!”

2 săptămâni in urmă 38

 InquamPhotos/Octav GaneaProteste anti-restricții București, martie 2021 Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Federaţia Sanitară SANITAS transmite protestatarilor un mesaj ferm către protestatarii anti-restricții: „Ajunge!”. Sindicaliștii mai spun că nu le contestă dreptul de a-și exprima public opiniile, dar este și „dreptul nostru, care ne luptăm zi de zi cu boala și cu moartea, să vă cerem să ne lăsați să ne facem treaba”. Mesajul sindicaliștilor a fost transmis miercuri, cu ocazia Zilei internaționale a Sănătății, marcată pe 7 aprilie, în fiecare an.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 12:38

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„De ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII, un alt fel de ”LA MULȚI ANI!”

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, spațiul public este inundat de urări de ”La mulți ani!” și de o cascadă de cuvinte frumoase pentru personalul medical din spitale, din centre medicale și medico-sociale, din școli și grădinițe, din centre de asistență socială etc.

Este firesc, le datorăm cu prisosință această recunoaștere pentru tot ceea ce fac clipă de clipă în sprijinul pacienților, al celor aflați în suferință sau al celor care nu se mai pot îngriji singuri...

Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima cu adevărat respectul și aprecierea pentru echipele medicale, mai ales în această perioadă când un virus parșiv a pus pe stand-by întreaga planetă, iar oamenii aceștia sunt primul scut – și uneori singurul – între boală și restul lumii...

Tocmai pentru a păstra prețuirea și valoarea de simbol specifice acestei zile de sărbătoare, facem un apel către cei care, cu câteva zile în urmă, strigau în piața publică ”Jos Medicii!”: aveți minima decență ca, măcar astăzi, să încercați să înțelegeți că fără acești oameni, SĂNĂTATEA nu ar putea fi sărbătorită de către foarte mulți dintre noi!

Este dreptul dumneaoastră să vă exprimați public opiniile și nemulțumirile! Este dreptul dumneavoastră să nu credeți într-un virus numai pentru că ”nu-l puteți pipăi” ca să strigați ”există!”. Dar este și dreptul nostru, al celor care ne luptăm zi de zi cu boala, cu neputința și cu moartea, să vă cerem să ne lăsați să ne facem treaba!

În ultimul an de zile am fost, rând pe rând, ”incompetenți”, ”șpăgari”, ”vânduți celor ce vor să distrugă lumea” sau mai nou ”asasini”... Ei bine, tuturor celor care le este mai la îndemnă să accepte o teorie a conspirației decât să înțeleagă că traiul într-o societate vine ”la pachet” cu drepturi și obligații, le spunem doar atât: AJUNGE!

NU vrem să fim tratați ca eroi! Vă asigurăm că suntem doar oameni normali, cu bucurii, cu neputințe, cu familii, cu întrebări, dar mai ales cu simțul responsabilității față de cei suferinzi!

Da, există și printre noi nevrednici, dar aceștia nu ne reprezintă ca profesii!

Și da, dacă vreunul dintre cei care, cu câteva zile în urmă, arunca cu vorbe grele în tot personalul medical, sau poate familia lui, vor avea nevoie de servicii de sănătate, îi vom trata cu aceeași grijă ca pe toți ceilalți pacienți.

Pentru că ne-am asumat această responsabilitate atunci când ne-am ales profesiile... Aceste profesii pe care lumea întreagă le omagiază astăzi, de ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII!!!”, transmit sindicaliștii SANITAS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă