Sindicaliștii din Poliție, protest cu fumigene la Palatul Cotroceni

1 lună in urmă 1


Membrii sindicatului polițiștilor europeni EUROPOL au protestat, miercuri dimineață, în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de politica salarială a guvernului. 


În timpul mitingului de la Palatul Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, au acuzat jandarmii că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”, conform Digi24.


La un moment dat, protestatarii au aprins fumigene în fața instituției prezidențiale. „Aici este clădirea statului, nu a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, a strigat un protestatar.


„Dacă în anul 2017, polițiștii au înțeles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această porție, în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ”, au transmis reprezentanții EUROPOL.Polițiștii care au protestat în fața Președinției au mai acuzat că guvernanții „au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte care îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante”, iar apoi „a urmat o nouă ordonanță prin care au tăiat  voucherele de vacanță și cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță, în care vor anunța noi tăieri”.


Membrii sindicatului polițiștilor europeni EUROPOL au protestat în fața Palatului Cotroceni. Foto: Sindicatul EUROPOL
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă