Sindicaliștii de la metrou, santaj în plină pandemie

1 lună in urmă 1

Foto  InquamFoto Inquam

Florin Crișu, consilier al președintelui sindicatului de la Metrorex, Ion Rădoi a declarat, în meisiunea „100%”, moderată de Laurențiu Botin, că angajații au protestat pentru că directorul societății nu le-a onorat invitația la dialog de joi seara.

VINERI, 26 MARTIE 2021, 16:54

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

„Onor conducearea metroului, domnul Ștefan Paraschiv, nu a vrut să poarte o discuție cu cei care au oprit voluntar lucru. Aseară s-au strâns la Piața Unirii, iar prin dispecereat l-au rugat să vină, dar nu a vrut”, explică Florin Crișu gestul angajaților de la metrou.

„În primul rând, când vrei să dai afară 100 de mecanici de locomotivă, nu știu cu ce trenuri mai circuli, iar Magistrala 5 se va închide, mai mult ca sigur. Pe lângă aceștia, din toate secțiile de la metrou s-a dat dispozitie verbală, nu scrisă, să se dea afară o cotă parte din salariați. De fapt, avem nevoie de încă 150 de salariați, pentru că a fost inaguarată Magistrala 5”, explică consilierul lui Rădoi.

„Pe rolul judecătoriei există un proces, toate spațiile comerciale să fie exploatate în baza unor cotracte. Dar acum s-a convenit și se plătesc lună de lună. Dacă instanța va decie să scoată din metrou societățile comerciale, atunci ne conformăm. Redevența este de 64% la sindicat, iar restul la metrou, din ce se încasează lunar. Societatea noastră, Sindomet Servcom SRL, face toată administrarea spațiilor comerciale”, mai spune reprezentantul Metrorex.

„De când a venit ministrul Drulă s-au făcut 21 de adrese să ne întâlnim cu Drula dar n-a vrut. S-au făcut două pichetări la adresa la premierului, la președinte, dar nu se dorește. Lipsa dialogului social cu ministerul și directorul companiei au dus la întreruperea spontană a muncii”, susține Florin Crișu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă