Sindicaliștii de la metrou au sărbătorit încheierea protestului pe peron, cu aplauze și urale

1 lună in urmă 2

Sindicaliștii Metrorex au aplaudat și au celebrat vineri seară terminarea protestului de la metrou, chiar pe peronul stației Piața Unirii din Capitală, conform Digi24.

Protestul spontan la metrou, care a început în dimineața de vineri, 26 martie, a afectat traficul din București. Peste 250.000 de călători au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au intrat în grevă.

La amiază, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a acuzat, într-o conferință de presă, o „mafie” permisă de miniștrii anteriori ai transporturilor.

Seara, Prefectura Capitalei a anunțat că protestul a fost suspendat după discuțiile dintre prefectul Alin Stoica și sindicaliști și că circulația se va relua de sâmbătă dimineață.

„Vom merge la Piața Unirii și vom anunța salariații de ceea ce am obținut aici și imediat vom elibera metroul. Nu are rost pentru jumătate de oră să scot trenurile din metrou, să am consum de energie degeaba”, a spus sindicalistul USLM Marian Artimon la ieșirea de la negocieri.

Ulterior, unul dintre sindicaliști a mers la stația de metrou Piața Unirii și a rostit un discurs în fața celor prezenți, prin care i-a anunțat rezultatele discuțiilor. Oamenii au aplaudat și au scandat minute în șir.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă