Simulare Bacalaureat 2021. Subiectele la Limba și literatura română

1 lună in urmă 2

Proba scrisă la limba română de la simularea examenului de Bacalaureat 2021 a fost susținută luni, fiind prima dintre probele pentru care anul acesta s-a organizat simulare.

Atât la profilul umanist cât și la cel real, elevii au primit, un text la prima vedere din Mărturisiri literare, de Jean Bart. Textul argumentativ a fost despre importanța implicării civice în perioadele de criză, potrivit edupedu.ro.

Subiectele la profilul umanist

simulare-bac-limba-romana1 FOTO: edupedu.ro simulare-bac-limba-romana2 FOTO: edupedu.ro

Subiectele la profilul real

simulare-real1 FOTO: edupedu.ro simulare-real2 FOTO: edupedu.ro

Simulare Bacalaureat 2021, programul probelor

Simularea examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a a început luni cu proba la Limba şi literatura română - proba E.a), care va fi urmată, marţi, de simularea probei obligatorii a profilului - proba E.c).

În 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

În 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine, pe 31 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Editor : D.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă