Simptomele timpurii ale COVID diferă în funcție de vârstă și de sex. Ce arată un studiu britanic

2 luni in urmă 18

Un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie relevă că simptome din primele zile ale infecției cu COVID, precum pierderea mirosului, dureri în piept, tuse persistentă, dureri abdominale și vezicule la picioare diferă între grupele de vârstă, dar și între bărbați și femei, potrivit G4media.

Studiul, publicat în revista The Lancet Digital Health, a fost realizat de cercetători de la Kings College din Londra folosind datele din aplicația ZOE COVID Symptom Study, iar datele au fost colectate între aprilie și octombrie 2020.

Potrivit experților, la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, pierderea mirosului nu a fost semnificativă, iar la cele de peste 80 de ani, nu a fost deloc relevantă. Cu toate astea, aceste grupe de vârstă au fost mai susceptibile de a suferi diaree.

Cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani au raportat durerea toracică, durerea musculară neobișnuită, respirația scurtă și pierderea mirosului.

Aceeași situațe se regăsește și la cei cei de peste 80 de ani, care au acuzat simptome de dureri în piept și dureri musculare neobișnuite, dar și diaree, dureri în gât, dureri în ochi și frisoane.

În cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani, aceștia au avut o tuse persistentă după ce s-au infectat cu COVID, dar nu și frisoane, comparativ cu persoanele cu vârsta de 80 de ani sau mai mult.

Febra, deși era un simptom cunoscut al bolii, nu a fost o caracteristică timpurie a virusului la nicio grupă de vârstă.

Bărbații au fost cel mai susceptibili să raporteze dificultăți de respirație, oboseală, frisoane și febră. În schimb, femeile au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și o tuse persistentă.

Tinerii cu vârste între 16 și 39 de ani au raportat mai frecvent în primele trei zile de la infecție pierderea mirosului, durerea toracică, durerea abdominală, respirația scurtă și durerea oculară.

Potrivit site-ului Serviciului Național de Sănătate britanic (NHS), principalele simptome ale COVID-19 sunt o temperatură ridicată, o nouă tuse continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă