Simptomele COVID-19 ar putea fi resimtite pana la noua luni de la infectare

1 lună in urmă 1

Datele sugereaza ca simptomele de Covid-19 pot sa fie resimtite de persoanele care au contractat boala pana la noua luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical sef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relateaza CNBC.

Cercetatorii Universitatii din Washington au constatat recent ca 30% dintre pacienti au declarat simptome o perioada de pana la noua luni, a spus Fauci reporterilor in timpul unui birefing la Casa Alba.

Intre aceste simptome se afla oboseala, dificultati de respiratie, tulburari de somn si altele, pe parcursul multor luni.

Simptomele "Covidului de lunga durata", numite de cercetatori Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot aparea "cu mult dupa" infectare, iar gravitatea poate varia de la usoara la "incapacitate", a mai spus Fauci, care este si director al Institutului National pentru Boli Infectioase si Alergii.

"Magnitudinea problemei nu este cunoscuta pe deplin", a explicat acesta, adaugand ca PASC a fost observata la persoane care nu au avut nevoie spitalizare si la oameni care au avut simptome care nu au facut parte din infectia initiala.

Citeste si:

Un roman a platit pentru un credit de 180 de euro dobanda de peste 30.000%. Banii au fost imprumutati pentru 30 de zileCele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitoriDe ce legumele si fructele din supermarket nu se strica niciodata. Semnificatia codului misterios de pe autocolantCand trebuie bauta cafea de dimineata, pentru a avea efectul asteptatRaed Arafat, despre fondatoarele Asociatiei "Daruieste Viata": "Alta este sa daruiesti societatii venin si stiri false"Clotilde Armand i-a lasat pe angajatii unei directii a primariei fara spor de antena: "Am aflat uluita ca toti beneficiau inca din 2016 de 15% in plus la salariu"

Citeste mai multe despre fauci Covid 19 simptome

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă