Simpatizanții AUR, în frunte cu George Simion, au intrat cu forța în Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Jandarmeria și Poliția nu au făcut nimic

5 zile in urmă 13

Incidente la Timișoara. Primarul Dominic Fritz acuză, într-un mesaj publicat pe Facebook, că ”o bandă de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu George Simion, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, „prin forță fizică”, cu scopul de a crea ”haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”.

Dominic Fritz critică reacția Jandarmeriei și Poliției Locale ”care au asistat impotente la acest act violent”. 

”Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook. 

Primarul Dominic Fritz cere anchetă pentru sancționarea celor responsabili

Edilul municipiului Timișoara cere instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. 

”Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai scris el.

Protestul AUR la Primăria Timișoara a fost anunțat de joi

Un grup de membri și simpatizanți AUR a intrat cu forța în Primăria Timișoara, în cursul zilei de vineri, după un apel făcut joi, pe rețelele de socializare, în care oamenii erau invitați la un ”miting de protest împotriva scumpirilor în lanț pe care Administrația USR-istă timișoreană le-a impus”.

Mai exact, organizatorii protestului susțin că primăria condusă de Dominic Fritz a impus, chiar de la începutul anului, ”scumpiri ale gigacaloriei termice, scumpiri ale călătoriilor urbane pe mijlocacele de transport în comun, scumpiri ale taxelor și impozitelor locale, scumpiri ale taxelor de eliberare de documente necesare construirii de imobile și scumpiri ale taxelor pentru parcări”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă