Simona Mărgăian, românca acuzată că a escrocat sentimental un italian cu 780.000 de euro, trimisă în judecată

1 lună in urmă 184

Simona Mărgăian, românca acuzată că a escrocat sentimental un italian cu 780.000 de euro, trimisă în judecată pe 27 aprilie 2021. Averea sa, a soțului și a părinților săi rămâne sub sechestru pe timpul judecății, dosarul fiind înregistrat pe data de 28 aprilie 2021 la Tribunalul Gorj. Soţul şi mama sa sunt acuzaţi de complicitate la înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

După ce a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Gorj și a negat acuzațiile care i-au fost aduse de către italianul Francesco Thiella, Simona a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată, potrivit gorjeanul.ro. 

Reamintim că, potrivit procurorilor, în perioada mai 2015 – septembrie 2017, femeia din Gorj l-a sedus pe italianul în vârstă de 73 de ani, căruia i-ar fi promis că se vor căsători şi că vor avea o viaţă fericită împreună. Suma cu care a fost păcălit italianul se ridică la 780.000 de euro

„Folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de partea civilă, cetăţeanul italian T.F.A, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii permanente, specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naştere a unor copii şi realizare a unor oportunităţi de afaceri, respectiv deschiderea unui salon de coafură mai întâi în Dubai şi, apoi, în Bucureşti, în mod repetat, prin comunicare nemijlocită şi prin mesaje online în reţeaua WhatsApp, a indus în eroare partea civilă, deposedând-o de suma totală de 780.000 de euro“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Citeşte şi Escrocherie vaccin. Un bărbat din Marea Britanie este căutat de poliţie, după ce a păcălit o bătrână

Francesco Thiella a susţinut în plângerea depusă că a fost escrocat sentimental şi că a vândut o locuinţă cu şapte camere în zona centrală a oraşului Milano, iar toţi banii i-a dat femeii din Gorj. De asemenea, acesta a spus că i-a oferit multe alte cadouri şi diverse sume de bani, care i-au fost solicitaţi sub diferite motive. De exemplu, gorjeanca i-a cerut sume de bani pe motiv că părinţii săi erau bolnavi şi aveau nevoie de tratament. În rechizitoriu, se arată că italianul se împrumuta peste tot pentru a-i da bani româncei şi chiar îi mărturisea într-un mesaj că nu mai avea nici ce să mănânce, totul culminând cu vânzarea locuinţei din Milano.

„Totul a fost bine până când a zis să vindem apartamentul meu din Milano, să ne luăm o locuinţă mai mică şi să ne mutăm temporar acolo, pentru ca apoi să ne punem de acord unde ne vom muta împreună. Când am fost la notar pentru a perfecta actele de vânzare, ea a trecut un cont bancar care îi aparţinea”, a mărturisit italianul, potrivit adevarul.

Conform rechizitoriului, Simona Daniela Mărgăian a plecat, în primăvara anului 2016, în vacanţă în Dubai, unde s-a întâlnit cu un român stabilit acolo şi cu care avea o relaţie amoroasă, dar a continuat să îl escrocheze sentimental pe bătrânul italian, căruia îi spunea că are nevoie de bani pentru a închiria un apartament de lux unde urmau să trăiască şi pentru deschiderea unui salon de înfrumuseţare. Italianul i-a trimis astfel peste 66.000 de euro.

În vara aceluiaşi an, tânăra îi spunea italianului, prin mesaje, că e nevoită să facă duş cu apă rece sau că merge la o prietenă, pentru că nu are bani pentru gaze şi nici pentru mâncare, cerându-i bărbatului să îi trimită colierul cu rubine care i-a aparţinut fostei soţii pentru a-l amaneta.

În vara aceluiaşi an, Simona îi cerea bani pentru botezul copilului fratelui ei, iar italianul i-a spus că nu mai are nimic şi că de trei zile mănâncă orez fiert cu ulei, însă, până la urmă i-a mai trimis 1.600 de euro. Într-un alt mesaj, românca se plângea că are probleme de sănătate, că „nu mai reuşeşte să pună jos piciorul“, că are probleme cu coloana, cu spatele şi că trebuie să facă tratament şi că s-a săturat de viaţa aceasta şi că-i vine să se angajeze, „făcând aluzie la meseria ei de dansatoare de striptease, suscitând şi manipulând sentimentele de afecţiune şi gelozie ale părţii civile“, se arată în rechizitoriu, italianul trimiţându-i şi ultimii bani, suma de 300 de euro.

Citeşte şi Mega-escrocherie cu vaccinuri anti-Covid în Uniunea Europeană. 400 de milioane de doze fantomă, în valoare de trei miliarde de euro, oferite statelor membre

Procurorii arată că Simona Daniela Mărgăian s-a căsătorit în toamna anului 2016, dar că a continuat să-i ceară bani sub diferite pretexte italianului, în ideea că vor locui împreună şi că vor avea copii. La începutul anului 2017, românca l-a convins pe Francesco să facă un împrumut de 20.000 de euro, pentru a cumpăra o maşină Mercedes cu care să se plimbe cu el şi cu copiii. Motivele de acest fel invocate sunt nenumărate.

Simona a negat toate acuzaţiile, susţinând că italianul i-a oferit totul din proprie iniţiativă.

„Faptul că o persoana a înţeles altceva decât trebuia să înţeleagă nu este vina mea, tot ce mi-a dat a fost din proprie iniţiativă, iar concluzia pe care o trag singură este că doreşte să pozeze în victimă, şi că nu suportă să mă vadă fericita alături de bărbatul cu care m-am căsătorit. Ţin să precizez că am vândut imobilul respectiv la insistenţele lui şi la cererea lui cu o altă persoană de sex feminin căruia îi făcuse acte încă din anul 2013, deoarece fără aceasta nu puteam vinde”, a mărturisit femeia, potrivit presei locale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă