Simona-Jaqueline, întâlnire la vârf

3 săptămâni in urmă 11

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021, 08:34 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 08:46

O zi de ținut minte pentru tenisul românesc! 

Simona a salvat un meci crâncen cu Jasmine Paolini, rezistând vreme de un ceas și jumătate, cu dârzenia pe care nu i-am mai văzut-o de mult, jocului îndrăzneț și inspirat al italiencei. Ea crește acum de la meci la meci, a început în sfârșit să urce după lunile lungi în care, așa cum mărturisea, s-a chinuit pe teren. Foarte importantă revenirea încrederii ei de mare campioană – o fi având Paolini set și 3-1, dar eu sunt Simona Halep, pot s-o întorc de la orice scor!

Și fizicul – tenacitatea implacabilă a Simonei a stors-o pur și simplu de puteri pe Jasmine, nelăsându-i niciun ghem în setul decisiv.

„Cred că acum, la Cluj, Jaqueline Cristian a făcut pasul în nivelul următor al tenisului mondial”, scriam cu două săptămâni în urmă. Sunt bucuros să văd că Draqueline confirmă asta la Linz. A avut-o în față pe Veronika Kudermetova, mult mai bine clasată decât ea, cap de serie 4, cea pe care a învins-o acum doi ani în Fed Cup, meciul cu care a început să fie vizibilă Jaqueline. 

Simona-Jaqueline, întâlnire la vârf

Meci de gală la Linz, între Simona Halep și Jaqueline Cristian

Dificilă adversară rusoaica, alternând greșeli ușoare cu serii formidabile de lovituri câștigătoare, atât din teren, cât și cu serviciul, gen de joc care a testat dur nervii lui Cristian. Și Draqueline chiar a fost diavoliță, servind excelent când era cu cuțitul la os – a respins o grămadă de mingi de break – și atacând în forță, dar cu cap, atunci când trebuia. 

Tot jocul ei s-a întărit, lovește mai precis în regim de accelerație și servește mai compact, mai apăsat – a avut un serviciu de 191 km/h! Iar tupeul, în cel mai bun sens al cuvântului, e spre maxim! Se simte colaborarea cu un antrenor de prima mână, francezul Thomas Drouet, cel cu care Marion Bartoli a cucerit titlul la Wimbledon 2013, iar Timea Babos Australian Open 2018 la dublu.

În semifinală, Halep va lupta din nou cu Crisitian. Și vă dau în scris că meciul ăsta nu va semăna deloc cu cel câștigat ușor de Simona la Cluj!


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă