Simona Halep va avea parte de condiții nemaivăzute la US Open! Decizia luată de organizatori după ce Naomi Osaka a trecut prin depresie

1 lună in urmă 19

Participanţii de la US Open, printre care se numără şi Simona Halep (13 WTA), vor avea parte de condiţii nemaivăzute la ediţia din acest an! Organizatorii s-au mobilizat după ce Naomi Osaka (3 WTA) a acuzat probleme de anxietate și depresie în ultimul timp.

Concurenții de la Flushing Meadows vor avea acces la un „program complet de servicii medicale” al turneului, care va include accesul la servicii psihologice și „camere liniștite”, amenajate la fața locului

Decizia organizatorilor de la US Open (30 august – 12 septembrie) vine ca ca răspuns la ultimele evenimente care au avut-o protagonistă pe Naomi Osaka! Japoneza s-a retras de la Roland Garros 2021 în urma unei dispute cu organizatorii turneului, cu privire la aparițiile obligatorii în presă, despre care a spus că o afectează din punct de vedere mental.

Simona Halep va avea parte de condiții nemaivăzute la US Open! Acces la servicii psihologice și camere pentru relaxare 

Organizatorii de la US Open au luat o decizia menită să protejeze sănătatea mintală a sportivilor: „Problema conștientizării sănătății mintale a fost adusă în prim plan pe parcursul pandemiei globale, deoarece mulți oameni, inclusiv jucători, s-au luptat cu stresul și emoțiile care au apărut ca rezultat al COVID-19”, a declarat directorul US Open, Stacey Allaster. Cu toate acestea, mai multe jucătoare de top, cum ar fi Serena Williams sau Sofia Kenin, nu vor putea participa la ultimul Grand Slam al anului din cauza unor probleme fizice.

Brian Hainline, prim-vicepreședinte al Federației americane și profesor de neurologie la Indiana University și New York University, speră că programul implementat la US Open va spori accesibilitatea la sprijinul pentru sănătatea mintală: „Scopul nostru este de a face serviciile de sanatate mintală cât mai ușor accesibile sportivilor. Vom oferi un mediu care să favorizeze starea de bine”. Astfel, Simona Halep va avea parte de condiții nemaivăzute, românca forțând câștigarea în premieră a turneului de la US Open!

The post Simona Halep va avea parte de condiții nemaivăzute la US Open! Decizia luată de organizatori după ce Naomi Osaka a trecut prin depresie appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă