Simona Halep și Maria Sharapova, despărțite de 800.000 de dolari! Cum arată acum topul all-time al banilor câștigați din tenis

3 săptămâni in urmă 18

Noul top al câștigurilor din tenis este de-a dreptul spectaculos! Simona Halep (30 de ani) trebuie să mai strângă 836.000 de dolari pentru a o depăși pe marea campioană din Rusia, Maria Sharapova (34 de ani).

Simona Halep, deținătoare a 22 de tiluri WTA și dublă campioană de Grand Slam, a adunat nu mai puțin de 37,94 milioane de dolari din tenis, aflându-se pe locul al patrulea în topul all-time al câștigurilor din sportul alb.

Maria Sharapova, ocupanta locului al treilea în topul respectiv, a strâns 38,77 milioane de dolari din premiile la turnee. Ținând cont că „Masha” a agățat racheta în cui, este doar o chestiune de timp până când românca o va întrece pe Sharapova.

Simona Halep și Maria Sharapova, despărțite de 800.000 de dolari! Cum arată acum topul all-time al câștigurilor din tenis

Simona Halep a câștigat în acest sezon 896.380 de dolari! Deși suma este impresionantă, trebuie spus că Simona a încasat premii mult mai consistente sezoanele precedente! Practic, dacă Simona Halep va obține sezonul viitor premii cel puțin egale cu cele 2021, sportiva din Constanța o va depăși pe Maria Sharapova în topul all-time al câștigurilor din tenis. Halep mai are însă nevoie de câteva milioane bune dacă vrea să o întreacă și pe ocupanta locului 2, americanca Venus Williams (42,28 milioane de dolari).

Lider incontestabil în clasamentul banilor obținuți din tenis este sora lui Venus, Serena Williams, cu 94,51 milioane de dolari. Simona Halep se pregătește să participe la turneul WTA 250 de la Linz, iar organizatorii austrieci s-au declarat impresionați de averea româncei: „Simona Halep vine la Linz din postura de femeie proaspăt căsătorită. Ea s-a măritat cu partenereul său, antreprenorul și multimilionarul Toni Iuruc. Milionara din România are, de asemenea, o inimă mare atunci când vine vorba despre copii! Face donații generoase pentru a ajuta copiii să joace tenis”, a fost mesajul transmis de organizatorii turneului programat în perioada 6 – 12 noiembrie.

The post Simona Halep și Maria Sharapova, despărțite de 800.000 de dolari! Cum arată acum topul all-time al banilor câștigați din tenis appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă