Simona Halep, promisiune în fața fanilor la început de 2022: „Accentul este să revin în Top 10″ + Ce a mai declarat fostul număr unu mondial pentru WTA Insider

3 săptămâni in urmă 16

Simona Halep (30 de ani) a declarat, înaintea primului meci din acest an, într-un interviu acordat WTA Insider, că aşteaptă cu nerăbdare sezonul 2022.

Principalul obiectiv declarat este revenirea în Top 10 mondial într-un timp cât mai scurt. WTA a dat publicităţii, luni, prima ierarhie din anul 2022, în care cel mai bine clasată jucătoare română este Simona Halep, pe locul 20, cu 2.576 de puncte.

Românca Simona Halep este jucătoarea care a alergat cel mai mult la ediţia 2021 a turneului de tenis Australian Open, au anunţat, miercuri, organizatorii, pe contul de Twitter al competiţiei de la Melbourne.

Simona Halep, promisiune în fața fanilor la început de 2022: „Accentul este să revin în Top 10″ + Ce a mai declarat fostul număr unu mondial pentru WTA Insider

Halep, care a fost învinsă în sferturile de finală de americanca Serena Williams, cu 6-3, 6-3, a străbătut 9,26 km, conform ierarhiei publicate de organizatorii primului turneu de Mare Şlem al anului.

„În antrenamente, sunt foarte bună. Câştig cateva seturi. Mă antrenez mai mult decât în mod normal. Pot să stau doua ore pe zi pe teren, ceea ce nu era uşor în trecut. Văd tenisul diferit în această etapă a vieţii mele şi este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată.

Nu pun presiune pe mine, aşa că voi încerca să păstrez asta în timpul meciurilor, ceea ce nu este uşor, dar sunt aici doar pentru a-mi oferi cea mai bună şansă şi vom vedea cum va fi”, a declarat Halep.

„I’m not thinking about retirement yet.”

5 Questions with @Simona_Halep: https://t.co/gGyVpToJDl pic.twitter.com/3lh8itsJ94

— WTA Insider (@WTA_insider) January 3, 2022

– Despre obiectivul în 2022. „Revenirea în Top 10. Acesta este obiectivul principal, acesta este de fapt singurul obiectiv. Dar tot ceea ce vine împreună cu el este un bonus şi vom vedea. Dar accentul este să revenim în Top 10”.

Simona Halep se laudă? „Sunt încă suficient de bună ca să concurez”

– Despre cum vede următoarea etapă a carierei după ce s-a căsătorit şi are 30 de ani. „M-am gândit că sunt aproape de final, dar, sincer, după acest pre-sezon şi cum mă simt acum la acest turneu, simt că mai am câţiva ani de jucat. Soţul meu mă sprijină în această direcţie, dar şi familia mea.

Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez, aşa că încă nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că există o altă şansă”.

– Despre cât de pozitiv s-a simţit la finalulul sezonului 2021. „Acesta a fost obiectivul după US Open. De fapt, acolo am simţit că am jucat decent şi pentru a fi mai bună trebuie să continui să joc. De aceea am ales turnee mici pentru a obţine mai multe meciuri şi aşa am făcut.

Am avut meciuri bune şi m-am simţit foarte bine după Linz, chiar dacă a trebuit să mă retrag din cauza genunchiului.

Am simţit că sunt acolo, că sunt încă acolo, a trebuit doar să muncesc mai mult fizic, pentru că în timpul anului nu am putut să lucrez atât de mult din cauza accidentării pe care am avut-o”.

Simona Halep: „Nu am un singur lucru ca motivaţie, cum ar fi un turneu sau un rezultat”

– Despre ce o motivează în acest punct al carierei. „Să văd cât de bună pot fi încă, să văd cât de mult mai pot câştiga. Sunt motivată să fac tot ce pot în fiecare zi. Încă îmi place tenisul şi competiţia. Încă vreau din ce în ce mai mult de la mine.

Am o echipă bună, am oameni drăguţi în jur. Aceasta este motivaţia mea. Nu am un singur lucru ca motivaţie, cum ar fi un turneu sau un rezultat.”

– Despre nivelul tenisului feminin în 2022. „Cred că este diferit de acum cinci ani. Cred că este mai deschis şi adolescentele au putere suplimentară pentru a câştiga turneele mari. Este foarte greu de fiecare dată când joci.

Primul tur, al doilea tur, semifinale, nivelul este destul de asemănător. Cred că este un lucru bun. Este un lucru pozitiv pentru tenis. Nu m-am uitat prea mult anul trecut din cauza accidentării, dar am văzut nişte rezultate. Va fi destul de interesant anul acesta. Aştept cu nerăbdare, să văd dacă pot face faţă”.

Ediţia din acest an a turneului de la Melbourne va avea loc în perioada 17-30 ianuarie.

The post Simona Halep, promisiune în fața fanilor la început de 2022: „Accentul este să revin în Top 10″ + Ce a mai declarat fostul număr unu mondial pentru WTA Insider appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă