Simona Halep, printre favorite la Australian Open. Organizatorii au publicat lista capilor de serie

1 săptămână in urmă 14

Simona Halep, printre favorite la Australian Open. Fostul lider mondial a debutat în forță în noul sezon. Românca și-a adjudecat cel de-al 23-lea trofeu WTA din carieră, după ce a încins la Melbourne Summer Set 1. Soția lui Toni Iuruc a făcut și un salt important în ierarhia mondială, ajungând pe locul 15. Obiectivul declarat de Simona Halep pentru 2022 este reintrarea în Top 10. Acest lucru se poate întâmpla chiar la Australian Open, ce va avea loc între 17 și 30 ianuarie.

Simona Halep, printre favorite la Australian Open

Simona Halep, printre favorite la Australian Open. Fostul lider mondial a pășit cu dreptul în noul sezon. Jucătoarea din Constanța a câștigat trofeul la Melbourne Summer Set 1, înscriindu-și cel de-al 23-lea titlu în palmares. Pentru Simona Halep, obiectivul declarat al acestui an este revenirea în Top 10 WTA.

„Să revin în Top 10, acesta este principalul meu obiectiv și, de fapt, singurul obiectiv. Dar tot ce vine pe lângă asta, va fi ca un bonus și voi vedea. Dar concentrarea este pe revenirea în Top 10”, a declarat Simona Halep pentru site-ul WTA.

Deocamdată, Simona Halep a parcurs jumătate din distanța ce o separa, la începutul anului, de locul 10. Ea a urcat 5 poziții după succesul de la Melbourne, până pe poziția a 15-a. Dar lucrurile se pot îmbunătăți dacă românca va obține o performanță bună la primul turneu de Grand Slam al anului.

Organizatorii au publicat lista capilor de serie

Simona Halep a fost încântată de sentimentul trăit după încă o victorie într-un turneu WTA. Un sentiment pe care nu-l mai cunoscuse de aproape un an și jumătate, de la turneul din Roma din toamna lui 2020.

„E o plăcere să am un nou speech pe această arenă, acum 4 ani am avut un moment neplăcut, pierzând finala cu Wozniacki. E atât de frumos să fiu aici în fața voastră. a fanilor, care mereu m-ați sprijinit în cele mai grele momente. Mulțumiri echipei mele, nu e poate cel mai ușor să mă aveți aproape, știu că sunt dificilă. Haideți să continuăm să câștigam, îmi place acest sentiment”, a declarat Simona Halep la sfârșitul finalei de la Melbourne.

Cum Simona Halep a ajuns pe locul 15 WTA și poziția sa pe lista favoritelor de la Australian Open s-a modificat. Organizatorii au dat publicității lista capilor de serie, iar soția lui Toni Iuruc va fi cea de-a 14-a favorită. Actualul lider mondial, australianca Ashleigh Barty este, firește, cap de serie numărul 1. Ea este urmată de Aryna Sabalenka, din Belarus și de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza.

Britanica de origine română Emma Răducanu va fi cap de serie numărul 17, dar jucătoarea de 19 ani nu a început anul prea bine. Ea a fost învinsă categoric în primul tur al turneului de la Sydney de Elena Rybakina din Kazahstan, cu 0-6, 1-6.

Simona Halep are o cotă în urcare și pentru cei care ar paria pe ea la Australian Open. În urma succesului de la Melbourne Summer Set 1, Halep are cotă 12.00 la câștigarea primului turneu de Grand Slam al anului, la egalitate cu Garbine Muguruza, scrie Playsport.

Ashleigh Barty este jucătoarea văzută cu cele mai mari șanse la câștigarea Australian Open, având o cotă de 4.50. Australianca este urmată de Naomi Osaka, deținătoarea titlului, cu o cotă de 7.00 și Aryna Sabalenka, cu o cotă de 10.00. La masculin, principalul favorit este sârbul Novak Djokovic, câștigătorul ultimelor trei ediții, dar participarea sa rămâne incertă din cauza problemelor sale legale cu autoritățile australiene.

 

The post Simona Halep, printre favorite la Australian Open. Organizatorii au publicat lista capilor de serie appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă