Simona Halep pierde un loc în clasamentul WTA! Cum arată top 10 după Australian Open și pe ce locuri sunt româncele

1 săptămână in urmă 1

Deocamdată, sistemul de calculare a punctelor este diferit de cel tradițional, bazându-se pe cele mai bune 16 rezultate din perioada martie 2019-decembrie 2020. Punctele adăugate în 2020 vor ieși odată ce turneul se joacă din nou în 2021 sau după 52 de săptămâni, oricare dintre variante apare prima. 

Românca s-a oprit în sferturi de finală, fiind învinsă în faza respectivă de Serena Williams, și coboară un loc în clasamentul WTA, fiind acum pe 3. Simona are 7.255 de puncte.

După ce a triumfat la Australian Open,  Osaka este noul număr 2 mondial la zi, cu 7.835 de puncte. Lider WTA este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu un avans considerabil față de urmăritoare. Ea are 9.186 de puncte.

Top 10 WTA

Serena Williams (39 de ani), semifinalistă la Australian Open, au urcat petru locuri și este acum pe locul 7 WTA, americanca fiind singurul nume nou din top 10 WTA.

5 românce în top 100 WTA

Pe lângă Halep, România mai are patru jucătoare în Top 100 WTA. Sorana Cărstea (30 de ani) a urcat un loc după Australia Open și e pe 67, iar Irina Begu (30 de ani) e pe 72, după o urcare de două poziții.

Pe locul 60 este Patricia Țig (26 de ani), care a cedat patru locuri, în timp ce Ana Bogdan (28 de ani) este pe locul 100 WTA, după ce a pierdut și ea tot patru poziții.

Simona Halep, 266 de săptămâni în Top 10

Halep a intrat în a 266-a săptămână consecutivă în Top 10, zonă a clasamentului pe care nu a părăsit-o din 27 ianuarie 2014, când a urcat pentru prima dată între cele mai bune din lume. „Pentru mine, locul de lider mondial nu contează foarte mult, vreau doar să câștig meciuri", declara românca, întrebată fiind dacă țintește prima treaptă a ierarhiei WTA. „Am atins-o deja, este un obiectiv marcat".

VIDEO Simona Halep așteaptă JO de la Tokyo: „Mi-aș dori foarte mult o medalie la Olimpiadă”

Citește mai multe știri din tenis: 

Ce am aflat la acest Australian Open? Geambașu propune o soluție radicală pentru jocul Simonei Halep și remarcă blocada pusă de „monștrii” de la masculin„Taifunul” Naomi Osaka a pus ochii pe teritoriul Simonei Halep: „Ăsta e marele obiectiv, ar fi cel mai tare lucru”

Ce i-a făcut bărbatul dezbrăcat unui român prin geamul deschis al mașinii. Filmarea e virală: „pentru toți șoferii, să nu faceți ca mine„

Libertatea

Playtech: Ce trist! Dan Bittman a spus tot despre Liliana Ștefan. Ce se întâmplă cu fosta sa soție: e oribil
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă