Simona Halep, performanță fără precedent în secolul 21. Este singura din lume care a reușit asta

1 lună in urmă 18

Simona Halep a fost portretul focalizării și al energiei pozitive, scria presa internațională, când câștigala Wimbledon în 2019. Sportiva româncă a reușit în acești ani de carieră sportivă una din cele mai mari performanțe. Au existat de-a lungul anilor performanțe în tenisul mondial. Dar Simona a reușit să surclaseze multe jucătoare de top, prin perfomanța ei.

Simona Halep poate fi numită jucătoarea Secolului 21

Prin jocul și determinarea ei, Simona Halep poate fi considerată jucătorea de tenis a secolului 21. Câștigarea titlului de Grand Slam de la Wimbledon avea să o definească ca un sportiv complet și cu o ascensiune fulminantă în tot parcursul sportiv.

Performanța jucătoarei din ultimii șapte ani, de a rămâne top 10 WTA, este neegalată de nicio altă jucătoare. Este una din cele mai importante performanțe obținute de o jucătoare de tenis, trecutul arătându-ne că nu s-a mai atins o astfel de staționare de șapte ani în top 10.

Pe 27 ianuarie se împlinesc șapte ani de la momentul la care SImona Halep intra în top 10 WTA. În total Simona Halep a stat în top 10 WTA timp de 345 de săptămâni, o performanță neatinsă de nicio altă sportivă până la ea.

Palmares de invidiat în CV-ul Simonei

În 2014, Simona Halep ajungea în semifinale la Campionatele de la Wimbledon, pierzând în fața lui Eugenie Bouchard. Eșecul s-a datorat și unei accidentări la gleznă. S-a recuperat la timp pentru a participa și a câștiga primul Open București.

Acest lucru a propulsat-o pe locul 2 în clasament, făcând-o a doua cap de serie la US Open. Aici pierde în fața numărului mondial Serena Williams în sferturile de finală, în 2016. Cu toate astea se menține pe locul doi în topul WTA.

Halep și-a apărat titlul la Openul de la Madrid din 2017, după ce a avut probleme cu genunchiul stâng.  Perforemanțele anului 2017 aveau să o propulseze pe Simona Halep pe locul 1 în topul WTA, încheind anul competițional pe locul 1 în lume.

Halep și-a menținut locul 1 în cea mai mare parte a anului 2018, pierzându-l timp de doar patru săptămâni în februarie. A câștigat titluri la Shenzhen și la Montréal  A avut cea mai bună performanță la Australian Open, pierzând în finala cu Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial.

Halep va ajunge, de asemenea, la încă două semifinale WTA la Doha și Indian Wells. După ce a terminat pe locul al doilea turneu de la Openul Italiei, ea avea să ajungă la a doua finală consecutivă la Openul Franței.

Românca avea să câștige în cele din urmă primul său titlu de Grand Slam. Atunci Simona a învins-o pe Sloane Stephens, numărul 10 mondial în trei seturi. După o primă rundă pierdută la US Open, Halep și-a încheiat sezonul mai devreme din cauza unei accidentări.

Deși nu mai este de ceva vreme pe locul întâi, Simona a rămas în eșalonul fruntaș al clasamentului WTA, după cum urmează:

Serena Williams (SUA) 13.000 puncte Victoria Azarenka (Belarus) 6.581 Na Li (China) 6.570 Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.750 Maria Sharapova (Rusia) 5.416 Petra Kvitova (Cehia) 4.745 Sara Errani (Italia) 4.440 Jelena Jankovici (Serbia) 4.310 Angelique Kerber (Germania) 4.030 Simona Halep (Romania) 3.760

The post Simona Halep, performanță fără precedent în secolul 21. Este singura din lume care a reușit asta appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă