Simona Halep joacă a treia finală la Roma, după o semifinală senzațională câștigată în fața spaniolei Garbine Muguruza

5 luni in urmă 28

Simona Halep (2 WTA, favorită nr. 1)  s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro, după ce a trecut în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, de spaniola Garbine Muguruza (locul 17 WTA).

20 Septembrie 2020, 15:25 |

Simona Halep / FOTO: http://www.j48tennis.net/

Simona Halep a început excelent meciul, cu break, pe care a reușit să-l confirme câștigând apoi pe propriul serviciu și anulând mingea de break a jucătoarei spaniole. Ghemul trei a fost unul foarte disputat, Simona a avut mai multe șanse pentru a face un nou break, însă Muguruza a reușit să-și facă serviciul.

(w500) Simona Hal

Ghemul următor a fost unul senzațional, în care sportiva noastră a revenit după ce a fost condusă cu 40-0 și a câștigat jocul pentru a se distanța la 3-1.

(w500) Garbine Mu

Simona a continuat cu nivelul excelent de joc și a reușit un nou break pentru 4-1. Românca își face apoi fără probleme serviciul, jucătoarea din Spania câștigă și ea pe propriul serviciu, scorul devine 5-2, Simona servind pentru primul set. Nu a reușit însă să încheie setul, Muguruza făcând break la zero. Sportiva noastră a încheiat însă primul set la 3, pe serviciul adversarei, după 38 de minute de joc.

(w500) Darren Cah

La pauza dintre seturi Muguruza a luat pauză pentru timeout medical și a revenit de la vestiare cu un bandaj la coapsă.

Setul doi a început echilibrat, cele două jucătoare câștigând pe propriul serviciu. Numărul doi mondial a reușit să facă prima break și s-a distanțat la 3-1, dar și-a pierdut imediat serviciul.

Molto bene, @Simona_Halep!#IBI20 pic.twitter.com/G6yAbLCN7n

— wta (@WTA) September 20, 2020

A făcut din nou break și scorul a devenit 4-2, pentru ca imediat să-și piardă din nou serviciul, scor 4-3.

— wta (@WTA) September 20, 2020

Spaniola a egalat la 4, a făcut break-ul și a preluat conducerea pentru prima dată în meci, 5-4.

(w500) Simona Hal

A a servit apoi și a câștigat setul la 4, trimițând meciul în decisiv.

Setul trei a început cu un ghem pe serviciu câștigat la mare luptă de Halep, după ce a salvat mingi de break. Sportiva noastră a reușit apoi break-ul, confirmat cu câștigarea jocului pe propriul serviciu și s-a distanțat la 3-0 în decisiv.

(w500) Simona Hal

A urmat un joc extrem de disputat, cu mingi de ghem pentru Muguruza, dar în care Simona a reușit să se impună și să-și mărească avantajul în decisiv.

(w380) Simona Hal

Deși a avut mingi de 5-0, campioana noastră și-a pierdut serviciul și spaniola a reușit să câștige primul ghem din decisiv, scor 4-1.

A pierdut însă pe propriul serviciu ghemul următor, iar românca nu a reușit să încheie meciul pe propriul serviciu, Muguruza și-a crescut din nou nivelul de joc, a greșit mai puțin și a reușit break-ul pentru 5-2. Spaniola și-a făcut apoi serviciul și s-a apropiat la 5-3. Sportiva noastră a servit din nou pentru meci, dar și-a pierdut serviciul la zero și odată cu el cel de-al doilea break pe care îl avea în fața spaniolei.

Deși toate celelalte meciuri s-au desfășurat fără public, organizatorii au permis prezența unui număr redus de spectatori la semifinale și finală.

(w500) SemifinalÄ

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă