Simona Halep, în semifinalele turneului Transylvania Open, după ce a trecut de Jaqueline Cristan

1 lună in urmă 10

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis Transylvania Open, desfăşurat la Cluj-Napoca, după ce a învins-o, vineri seara, pe Jaqueline Cristian cu 6-1, 6-1, informează Agerpres.

Simona Halep, locul 18 WTA, a trecut de Jaqueline Cristian, locul 105 WTA, în 67 de minute, dominând jocul cu autoritate. Halep va juca a doua sa semifinală din acest an, după cea de la Stuttgart.

Meciul cu Cristian a avut multe momente frumoase, dar Jaqueline Cristian, o revelaţie la Transylvania Open, după victoriile reuşite contra unor adversare mai bine cotate (slovena Kaja Juvan, australianca Ajla Tomljanovic), a comis prea multe greşeli din dorinţa de a se impune în faţa fostului lider mondial.

Dacă raportul mingilor direct câştigătoarea a fost echilibrat, 7 Halep şi 8 Cristian, la capitolul erori neforţate Simona a totalizat 14, iar Jaqueline 46. Diferenţe mari au existat şi la procentajele de serviciu, evident, în favoarea fostului lider mondial.

Halep, care a obţinut a doua sa victorie la Cluj-Napoca în faţa unei românce, după 6-1, 6-2 cu Gabriela Ruse, în primul tur, va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre britanica Emma Răducanu, campioana de la US Open, şi ucraineanca Marta Kostiuk.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 10.100 dolari şi 110 puncte, iar Jaqueline Cristian s-a ales cu 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA. Turneel Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca, e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă