Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 3-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Start perfect în decisiv pentru româncă

5 luni in urmă 26

FCSB - FC Arges (duminică, ora 21:30, Digi Sport 1)

Simona Halep - Garbine Muguruza (duminică, ora 13:00, Digi Sport 1)

LIVE VIDEO Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 3-0

UPDATE, ora 14:57: 

UPDATE, ora 14:52: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 3-0. Moment psihologic gestionat excelent de jucătoarea noastră, care a consolidat break-ul obținut anterior. Adversara Simonei dă din nou semne de siguranță.

UPDATE, ora 14:50: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 2-0. Simona a făcut break-ul fără mari emoții și pare că a revenit pe trendul ascendent.

UPDATE, ora 14:45: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 1-0. Simona a început cu dreptul setul decisiv, după ce a reușit să salveze o minge de break. Românca a reușit și un as, însă acesta a fost anulat imediat de o dublă greșeală. Punctul decisiv a venit în urma unui passing shot excelent, care a surprins-o pe Garbine.

UPDATE, ora 14:36: Halep - Muguruza 6-3, 4-6. SET Garbine! Iberica nu i-a dat nicio șansă jucătoare noastre, adjudecându-și game-ul la zero. Este primul set pierdut la Roma de Simona, care va fi nevoită să își ridice nivelul jocului în decisiv pentru calificarea în finală.

statistica set 2 halep muguruza

Statisticile setului 2 din meciul Halep - Muguruza / Foto: Captură Digi Sport

UPDATE, ora 14:33: Halep - Muguruza 6-3, 4-5. Un nou break pentru Garbine, al treilea din acest set. Simona este pentru prima dată condusă și va fi nevoită să câștige pe serviciul adversarei pentru a prelungi actul.

UPDATE, ora 14:30: Halep - Muguruza 6-3, 4-4. Game maraton câștigat de Garbine, după ce Simona a ratat și o minge de break. Românca a variat bine loviturile, a găsit unghiuri excelente, însă execuția finală nu a fost la cele mai înalte standarde. Jucătoarea din Spania a început să arate tot mai bine pe faza defensivă, forțând-o pe Halep să se precipite în anumite momente.

UPDATE, ora 14:20: Halep - Muguruza 6-3, 4-3. Iberică a oferit din nou o replică solidă și a recuperat break-ul, după un game în care Simona a obținut doar un punct.

UPDATE, ora 14:18: Halep - Muguruza 6-3, 4-2. Simona a salvat din nou o minge de break și a câștigat un game foarte disputat, marcat de două lovituri norocoase ale ibericei. În ambele ocazii, mingea a lovit banda fileului și a căzut în terenul lui Halep, sportiva noastră fiind vizibil deranjată: "Dar de câte ori?!", a strigat eleva lui Cahill.

UPDATE, ora 14:12: Halep - Muguruza 6-3, 3-2. Garbine face imediat rebreak-ul, după o luptă strânsă, marcată de loviturile la limită ale celor două jucătoare.

UPDATE, ora 14:09: Halep - Muguruza 6-3, 3-1. Break Simona! Românca a dominat schimburile prelungite și a surprins-o pe Garbine cu câteva retururi lungi.

UPDATE, ora 14:04: Halep - Muguruza 6-3, 2-1. Simona i-a anulat o șansă de break adversarei și a început să profite din ce în ce mai mult de greșelile neforțate ale ibericei.

UPDATE, ora 14:01: Halep - Muguruza 6-3, 1-1. Iberica obține primul său game din actul secund.

UPDATE, ora 13:58: Halep - Muguruza 6-3, 1-0. Simona devine tot mai sigură pe loviturile sale, în timp ce Garbine, probabil deranjată și de probleme medicale, preferă să riște pentru a încheia punctele mai rapid. După ce a ratat două mingi de break, Simona s-a arătat nemulțumită de o eroare, însă a contracarat cu un prim as și un punct care a închis game-ul.

UPDATE, ora 13:54: Garbine Muguruza a revenit pe teren, iar setul secund a putut începe.

UPDATE, ora 13:50: Garbine Muguruza a cerut time-out medical, după ce a acuzat dureri în zona lombară. 

UPDATE, ora 13:47: Halep - Muguruza 6-3. SET Simona! Eleva lui Darren Cahil a obținut al treilea break și a câștigat primul set după 40 de minute. Simona a încercat să ofere profunzime execuțiilor, a variat jocul, surprinzând-o pe iberică și cu o scurtă.

UPDATE, ora 13:44: Halep - Muguruza 5-3. Break la zero obținut de iberică, însă setul este în mâinile Simonei, care a arătat un joc mult mai bun pe serviciul adversarei.

UPDATE, ora 13:40: Halep - Muguruza 5-2. Game rapid câștigat de Garbine, după ce serviciul a funcționat mult mai bine. Simona va servi cu mingi noi pentru câștigarea primului set.

UPDATE, ora 13:38: Halep - Muguruza 5-1. Primul game de pe propriul serviciu adjudecat fără emoții de Simona, după ce a impresionat prin loviturile direct câștigătoare.

UPDATE, ora 13:34: Halep - Muguruza 4-1. Jucătoarea noastră i-a cedat un singur punct adversarei și a obținut al doilea break, după ce a încheiat game-ul cu o lovitură excelentă.

UPDATE, ora 13:30: Halep - Muguruza 3-1. Simona își păstrează avantajul după o revenire superbă, de la 0-40! Reverul în cross a fost salvator în două ocazii pentru eleva lui Darren Cahill, în timp ce Garbine a mizat pe retururi în forță și o poziționare cât mai avansată la serviciul româncei.

UPDATE, ora 13:23: Halep - Muguruza 2-1. Primul game obținut de Garbine, în ciuda faptului că a arătat slăbiciuni la serviciu, trecându-și în cont și două duble greșeli. Simona a etalat un joc bun și la retur, însă venirile la fileu ale ibericei s-au dovedit inspirate. La un moment dat, jucătoarea noastră a avut și un scurt dialog cu Darren Cahill.

UPDATE, ora 13:14: Halep - Muguruza 2-0. Simona a salvat o minge de break și a închis game-ul cu un serviciu puternic, care nu i-a dat nicio șansă sportivei din Spania.

UPDATE, ora 13:10: Halep - Muguruza 1-0. Break Simona, după ce i-a cedat un singur punct adversarei! Eleva lui Darren Cahill a început destul de agresiv și a dominat-o pe iberică în schimburile mai lungi. La Roma a început deja să picure, astfel că o întrerupere a partidei devine posibilă.

UPDATE, ora 13:07: Start în semifinala de la Roma! Simona Halep a ales să primească în primul game. La meci sunt prezenți și câțiva suporteri, Ministrul Sportului din Italia anunțând că, începând din acest weekend, sunt acceptați 1.000 de spectatori la evenimentele sportive.

UPDATE, ora 13:03: Simona Halep și Garbine Muguruza schimbă ultimele mingi înainte de a da startul primei semifinale de la WTA Roma.


Simona Halep, dublă finalistă la Roma (2017, 2018) şi Garbine Mugurza s-au întâlnit de şase ori până acum, bilanţul fiind favorabil ibericei. Reprezentanta ţării noastre a câştigat însă singurele două meciuri disputate pe zgură.

Galerie Foto

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma 

Ultimul lor meci a avut loc anul acesta, în semifinalele Openului Australiei, victoria revenind spaniolei, în două seturi (7-6, 7-5).

La competiția de la complexul Foro Italico, participarea în semifinale este recompensată cu 80.000 de euro şi 350 de puncte.

Halep a trecut Putintseva în sferturi, scor 6-2, 2-0 (retragere). De partea cealaltă, Muguruza a învins-o pe Victoria Azarenka (locul 14 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4.

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma 

"Nu a fost un final de meci pe care noi ni-l dorim vreodată, pentru că o accidentare este grea pentru orice jucător. Îmi pare rău pentru ea, a jucat foarte bine la US Open.

Din punctul meu de vedere am jucat un tenis bun, am fost și agresivă, dar am și înălțat mingea când a trebuit. Serviciul a mers foarte bine. O să iau ce e pozitiv și mă bucur că am simțit terenul mult mai bine decât în meciul de ieri.

Cu siguranță am jucat mai bine de la meci la meci. Astăzi am avut mai mult timp să lovesc mingea, așa cum îmi place. Îmi doresc foarte mult acest trofeu, este unul dintre preferatele mele. Încerc, cât se poate de mult, să-l câștig. Am meciuri grele până să mă gândesc la trofeu", a spus Simona Halep, în cadrul emisiunii Așii Tenisului.

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma

Putintseva (25 ani, 30 WTA) a renunţat după 48 de minute, din cauza unor probleme la spate. Halep (28 ani) domina jocul şi se îndrepta spre o calificare fără emoţii în penultimul act.

În cele zece game-uri, Halep a reuşit 9 mingi direct câştigătoare, faţă de 10 ale adversarei, care a totalizat mai multe erori neforţate (12-7). Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break.

Halep o învinsese pe Putintseva în singurul lor meci direct, anul acesta, în turul al treilea la Australian Open, cu 6-1, 6-4.

Halep, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, şi-a asigurat un cec de 80.000 de euro şi 350 de puncte WTA.

Etichete: wta roma , simona halep - garbine muguruza , halep muguruza
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă