Simona Halep este în finala Transylvania Open după un meci fantastic! Românca și-a umilit pur și simplu adversara

1 lună in urmă 22

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala Transylvania Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-0, 6-1, pe ucraineanca Marta Kostiuk, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6.

Halep a luat-o tare pe Kostiuk încă de la început, cu lovituri puternice, care au ţinut-o permanent în mişcare pe adversară. După două break-uri, în primul şi al treilea ghem, şi după ce a salvat o minge de rebreak, fostul lider WTA a ridicat scorul al 3-0. În pauza care a urmat, ucraineanca a cerut time-out medical pentru probleme la coapsa dreaptă. Kostiuk a continuat meciul cu un bandaj mare la picior, dar evoluţia ei a fost clar afectată de accidentare.

Au urmat alte trei ghemuri câştigate uşor de jucătoarea română, care nu a slăbit ritmul şi a reuşit "bagel-ul", după 28 de minute de joc.

Kostiuk a continuat meciul şi a reuşit să câştige un prim ghem pe propriul serviciu, în setul al doilea. Cu deplasarea pe teren redusă la cote minime, sportiva din Ucraina a refuzat să abandoneze, dar nu a putut mai mult, pentru că rivala ei şi-a păstrat concentarea şi nu a mai lăsat nimic să-i scape din mână. Simona Halep a luat setul secund cu 6-1, după o oră de la start.

Ea va evolua în ultimul act, pentru prima dată în 2021, cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Cele două jucătoare s-au întâlnit de trei ori şi de fiecare dată a câştigat Halep în două seturi. Ultimul meci a avu loc la ediţia din 2020 a Australian Open, în sferturi, scor 6-1, 6-1. Celelalte partide au fost în 2017 la Roma, în sferturi, scor 6-2, 6-4, şi la Miami, în turul al treilea, scor 6-3, 6-0.

Calificarea în finală la Cluj-Napoca este recompensată cu un premiu de 16.398 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Citeste si:

Avertisment pentru Halep! Jucătoarea care a eliminat-o pe Emma Răducanu i-a pus gând rău româncei

Simona Halep va juca azi, în semifinalele turneului Transylvania Open, cu jucătoarea ucraineancă Marta Kostyuk. Aceasta i-a administrat Emmei Răducanu un sec 6-2, 6-1, năruind posibilitatea...

Când are loc meciul Simona Halep - Gabriela Ruse de la Cluj. Programul zilei la Transylvania Open

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, şi Elena-Gabriela Ruse, locul 85 WTA, se vor întâlni, miercuri, în turul I al turneului de categorie WTA 250 Tansylvania Open de la...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă