Simona Halep, elogiată în „Marca” după victoria electrizantă din duelul cu Garbine Muguruza. „A părăsit terenul în aplauzele din tribune”

5 luni in urmă 25

Simona Halep și-a luat revanșa după eliminarea din semifinalele Australian Open. A învins-o în semifinale la Roma pe Garbine Muguruza și s-a calificat în ultimul act al turneului de Foro Italico. 6-3, 4-6, 6-4 a fost scorul după trei seturi.

Meciul Simona Halep- Garbine Muguruza a fost palpitant și foarte echilibrat. S-a terminat după trei seturi epuizate. Sportiva din România s-a calificat pentru a 39-a oară în finala unui turneu. Victoria lui Halep a ajuns rapid în presa internațională. „Marca” a lăudat prestația jucătoarei noastre.

„Halep a rupt serviciul rivalei ei imediat după începutul jocului şi a condus cu 2-0. Cu toate acestea, Garbine nu s-a ferit de luptă şi a avut oportunităţile ei de a egala. Românca le-a salvat din spatele terenului şi asta i-a dat aer să meargă înainte. Oboseala fostei numărul unu mondial (n.r. – Muguruza) a fost evidentă, deoarece a încercat să scurteze punctele cu veniri repetate la fileu. Cele două jucătoare s-au simţit, în general, mai confortabil să returneze decât să servească.

Simona este o jucătoare de tenis nemiloasă, dacă simte sânge nu se opreşte din a accelera. A impus un ritm pe care adversara ei nu l-ar fi putut urma niciodată. (…) În ciuda faptului că a început setul al doilea de la 1-3, dubla campioană de Grand Slam (n.r. – Muguruza) a arătat cea mai bună atitudine şi a luptat până la final. A părăsit terenul în aplauzele din tribune.”, a scris Marca.

Simona Halep nu a pierdut din luna ianuarie

„Reacţia agonizantă a Garbinei Muguruza nu a fost suficientă împotriva Simonei Halep la Roma.”, a titrat „Mundo Deportivo”.

„Spaniola a ajuns cu probleme fizice în penultima rundă, acumulând şapte ore şi jumătate de joc pe teren, în timp ce rivala ei a stat doar trei ore şi 38 de minute. Întâlnirile dure cu Stephens, Gauff, Konta şi, mai presus de toate, Azarenka şi-au arătat efectul. Efortul ei a murit cu două duble greşeli la rând, cea de-a şaptea şi a opta, ceea ce i-a oferit Simonei Halep uşurarea pe care o căuta, uneori în mod dezordonat şi nervos când a văzut că Muguruza s-a întors la luptă. Halep rămâne neînvinsă de 13 jocuri. Campioană la Dubai şi la Praga nu a pierdut din semifinele Australian Open, când s-a înclinat împotriva Garbinei Muguruza”, și-au apărat compatrioata jurnaliștii de la „Mundo Deportivo”.

Simona Halep, lăudată în L’Equipe

Și francezii au fost încântați. L’Equipe a oferit un spațiu generos acestei victorii.

„Simona Halep o epuizează pe Garbine Muguruza şi merge în finală”, a titrat L’Equipe.

„În ciuda unei sperieturi mari în setul al treilea, Simona Halep a învins-o pe Garbine Muguruza (6-3, 4-6, 6-4) în semifinalele turneului de la Roma. Dominantă în mare măsură în prima oră de joc împotriva unei adversare cu dificultăţi mari în ceea ce priveşte serviciul ei (0 aşi, 8 duble greşeli), numărul 2 mondial părea să se grăbească spre finală.

Dar la 6-3, 4-2, s-a tensionat brusc, în timp ce Muguruza s-a relaxat în sfârşit. Spaniola a profitat de ocazie pentru a câştiga patru ghemuri consecutive şi a egala la seturi. Halep şi-a reluat apoi marşul înainte pentru a conduce cu 5-1 în setul al treilea. Braţul ei a început să tremure din nou, Muguruza a revenit la 5-4, a avut serviciul, dar românca a şi-a arătat calităţile ei la retur (nouă break-uri reuşite) pentru a-şi oferi a treia finală la Roma.”, a notat sursa citată.

Pentru Simona Halep este a treia victorie consecutivă din acest an. Ea va evolua, luni, în ultimul act cu o jucătoare din Cehia. Duelul dintre Marketa Vondrousova, locul 19 WTA şi favorită 12 și Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie 2, va decide adversara din finală.

The post Simona Halep, elogiată în „Marca” după victoria electrizantă din duelul cu Garbine Muguruza. „A părăsit terenul în aplauzele din tribune” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă