Simona Halep, eliminată încă din optimile de finală de la Mutua Madrid Open 2021

2 săptămâni in urmă 18

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 04.05.2021, 17:27.
Actualizat: 04.05.2021, 17:32

Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii şi favorită 3 la turneul de tenis de la Madrid, a fost eliminată încă din optimile de finală ale competiţiei dotate cu premii totale în valoare de peste 2,5 milioane de euro.

Simona Halep era favorită trei la Mutua Madrid Open 2021

Simona Halep a părăsit încă din optimi unul dintre turneele sale favorite

Hepta

  • Simona Halep era favorită 3 la Mutua Madrid Open 2021.

După două victorii clare cu Sara Sorribes Tormo, din Spania, şi cu Saisai Zheng, din China, Simona Halep şi-a complicat viaţa când a dat de prima adversară mai tare. Asta deşi avea avantajul net al palmaresului în faţa belgiencei Elise Mertens, 4-1 la victorii în meciuri directe.

A fost 4-6, 7-5, 7-5 pentru Mertens, la capătul unui meci în care Halep şi Mertens, favorită 13, s-au întrecut în greşeli şi, în special, în duble-greşeli, capitol la care Simona a încheiat meciul cu 10 duble-greşeli, faţă de cele nouă ale belgiencei.

Primele două seturi s-au disputat sub semnul echilibrului şi am avut numeroase răsturnări de situaţie. În primul act, Simona a condus cu 3-1, a fost egalată la 3, dar a reuşit un rebreak rapid şi şi-a păstrat avantajul până la final. Actul al doilea a fost şi mai dramatic. Condusă cu 2-0 şi 3-1, Simona a reuşit să revină şi să conducă, cu 4-3, având şi serviciul de partea ei. A fost însă momentul în care Mertens a reuşit, la rândul ei, un rebreak rapid şi a profitat la maxim de situaţia favorabilă, adjudecându-şi şi setul după ce a mai câştigat încă un game pe serviciul Simonei.

În actul al treilea, echilibrul s-a menţinut, chiar dacă Simona părea să se desprindă la un moment dat, având 3-1 pe tabela de marcaj. Românca nu a reuşit, însă, să profite de momentul favorabil şi a cedat iniţiativa fără a-şi mai putea reveni.

Elise Mertens o elimină pe Simona Halep, cu 4-6, 7-5, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore şi 36 de minute şi care ne-a arătat că sportiva noastră este departe de forma care să-i permită să viseze la obţinerea unui nou rezultat memorabil la Roland Garros, turneul care începe peste aproximativ trei săptămâni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă