Simona Halep, avertizată de un fost antrenor. "Pot apărea probleme, energia e în scădere"

2 săptămâni in urmă 5

  • Ligue 1: Lyon - PSG, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Serie A: AS Roma - Juventus, duminică, 19:30, Digi Sport 1

Firicel Tomai: "Simona nu mai e la fel de puternică"

La emisiunea Digi Sport Matinal, Firicel Tomai, antrenorul Simonei Halep între 2008 și 2012, a analizat primul triumf al sportivei din Constanța în 2022.

Firicel Tomai a remarcat un regres din punctul de vedere al condiției fizice pentru Simona Halep, pe fondul problemelor medicale cu care s-a confruntat în 2021.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

"Simona Halep era pe locul 30 când am încetat colaborarea cu ea, cred că am reușit lucruri frumoase. Când am început colaborarea, era pe locul 500 WTA, dar a avut o urcare extrem de rapidă. Sigur, nimeni nu știa atunci de ea. Important e să facem cumva să mai avem jucători în țară, pentru că tenisul nu merge prea bine și ăsta e un lucru neplăcut.

Simona, pe lângă viteza foarte mare și mobilitatea foarte mare, are și forță. Poate să bată jucătoare de calibru mare ca fizic, precum Serena sau jucătoarele înalte. Kudermetova n-a putut să pună astăzi mai mult de 6-7 mingi la rând în teren. Per ansamblu, nu poate să o bată pe Simona decât dacă Simona nu poate să se miște.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

Nu am crezut că se pune problema învingătoarei. După primul set, Simona s-a relaxat puțin, e normal, a jucat și adversara puțin mai bine, a avut o descărcare de adrenalină și a reușit să conducă. Dar o jucătoare de nivelul rusoaicei nu are cum să o bată pe Simona în condiții normale", a spus Firicel Tomai, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Firicel Tomai: "Mi-e teamă că pot apărea probleme"

Fostul antrenor al Simonei Halep este de părere că jucătoarea mai poate câștiga un titlu de Grand Slam, dar condiția ei fizică este în declin.

"I-am spus Simonei în 2009, când era locul 400 WTA, că o să ajungă între primele trei jucătoare ale lumii. Mă bucur că am reușit să văd acest lucru și i-am dat încredere că poate să ajungă acolo. Cu Victor Hănescu a fost la fel și este o satisfacție personală.

Acum o văd puțin afectată fizic pe Simona, a câștigat un turneu mic. Vin meciuri grele, vin jucătoare care o pot solicita tare din punct de vedere fizic. Mi-e teamă că pot apărea probleme. Nu mai e la fel de puternică precum era, din punct de vedere fizic. E și vârsta, poate a și neglijat puțin partea fizică în ultimul timp, a fost și pandemia, n-a mai avut turnee, a fost și accidentată. Totodată, când îți faci o familie, apare o relaxare, nu mai ești 100% acolo. Timpul și energia se orientează și spre membrii familiei.

Mai poate câștiga un Grand Slam, dar are nevoie de noroc, de sănătate și să acumuleze energie. Energia ei e în scădere, din păcate. Poate prinde încredere la Australian Open, dar, din ce am văzut în ultimul an, am puțină teamă că va suferi din punct de vedere fizic. Dacă se reduce fizic cu 20-30%, este expusă la multe meciuri", a mai spus Firicel Tomai.

Simona Halep, trofeul cu numărul 23 din carieră

Este titlul WTA cu numărul 23 din cariera Simonei Halep (30 de ani). În urma acestui triumf, Simona Halep va urca pe locul 15 în clasamentul mondial.

Pentru câștigarea turneului Melbourne Summer Set 1, Simona Halep va primi 31.000 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA.

După ce s-a retras din turneul de la Sydney, de săptămâna viitoare, Simona Halep rămâne la Melbourne și se pregătește pentru debutul în Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului.

VIDEO Finalul partidei Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-2, 6-3

VIDEO Declarațiile Simonei Halep și festivitatea de premiere de la Melbourne Summer Set 

Etichete: finala , wta , simona halep , halep , melbourne , firicel tomai , melbourne summer set

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă