Simona Halep, anunț neașteptat: „O să joc la FED Cup! Visez să câștig acest turneu” Ce le promite fanilor români

1 lună in urmă 3

Halep și-a anunțat revenirea în echipa de FED Cup a României. Tricolorele vor juca în 16-17 aprilie contra Italiei, în barajul de menținere în grupa mondială. Anunțul numărului 3 WTA este unul neașteptat. Simona anunțase că se va concentra în acest an pe Jocurile Olimpice. 

Echipa de FED Cup a României va întâlni Italia, în aprilie, în barajul de menținere în Grupa Mondială a competiției. Partidele se vor juca în 16-17 aprilie.

Căpitanul-nejucător Florin Segărceanu a demisionat după trei ani petrecuți pe banca echipei naționale de Fed Cup (noua Billie Jean King Cup)! Segărceanu a considerat că este momentul să îi lase locul unui antrenor mai tânăr. Reprezentativa României va fi condusă de Monica Niculescu.

Simona Halep, anunț neașteptat: „O să joc la FED Cup! Visez să câștig acest turneu” Ce le promite fanilor români

„O să încep cu partea de anul trecut, că nu o să joc FED Cup, dar nejucând luna aceasta nimic și deloc, am avut timp să mă recuperez și vreau să spun că o să joc FED Cup. Mereu am jucat cu sufletul, mă bucură cel mai mult că am șansa să joc din nou, să merg acolo și să câștig niște puncte pentru România.

Vreau să câștigăm, mereu a fost o emoție diferită când am jucat FED Cup.

E diferit… și la un turneu de Grand Slam să joci o finală, ai o emoție deosebită, dar emoția de la FED Cup este foarte mare. Îți dorești să câștigi pentru echipă, aici este cu totul și cu totul altceva.

M-am descurcat destul de bine la FED Cup, sunt foarte împăcată că mereu am dat tot ce am avut, chiar și mai mult.

La Cluj este super-atmosferă, tot publicul este plin de energie, ne transmite o putere, să mergem mai departe. Sper să avem public, o să ne ajute foarte mult.

Am simțit presiunea mereu, dar am încercat să mă bucur de ea. Dacă oamenii așteaptă acest lucru, înseamnă că mă consideră capabilă să câștig meciurile. Dacă nu o să pot, nu o să fac o dramă.

Cu Florin Segărceanu a fost tot timpul bine pe bancă, el a înțeles și momentele de nervozitate pe care le-am avut și le-a înțeles. Îi mulțumesc pentru asta.

Și cu Ilie Năstase a fost deosebit. Mie mi-a plăcut, m-am simțit bine. Sper să fiu și eu într-o zi căpitan la Fed Cup, îmi doresc foarte mult. Mi-aș dori să fiu căpitan și după ce mă las și în timpul carierei.

Am dat tot ce am putut la FED Cup și visul meu este să câștigăm acest turneu, avem oameni lângă noi cu sufletul. Nu aș renunța la al treilea trofeu de Grand Slam, dar aș pune înainte trofeul la FED Cup. Dar înainte de toate medalia la Jocurile Olimpice.

Asta îmi doresc și o să mai am șanse să joc. În planul meu este să joc și Olimpiada 2024. Mai joc, o să mai stau prin preajmă.”, a declarat Simona Halep la Digi Sport.

Barajul de FED Cup cu Italia va fi primul disputat de echipa României după despărțirea de Florin Segărceanu, căpitan nejucător în ultima vreme, căruia Monica Niculescu îi va lua locul.

Pentru acest meci, echipa României revine în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, până acum, alte importante întâlniri ale echipei noastre de Fed Cup, în 2016, cu Cehia și Germania, în 2018, cu Canada și Elveția, și, în 2020, cu Rusia.

The post Simona Halep, anunț neașteptat: „O să joc la FED Cup! Visez să câștig acest turneu” Ce le promite fanilor români appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă