Simona Halep a atins o bornă incredibilă! Este singura jucătoare activă într-un TOP unic

1 lună in urmă 2

Pe 27 ianuarie 2014, Simona Halep a pătruns în TOP 10 WTA. De atunci, sportiva din România nu a mai ieșit din vârful ierarhiei tenisului feminin.

Simona Halep, 350 de săptămâni consecutive în TOP 10

Potrivit Tennis Channel, Simo a ajuns la 350 de săptămâni consecutive în TOP 10 WTA! Ceea ce înseamnă că într-un clasament all-time al celor mai lungi perioade petrecute în TOP 10, Halep ocupă acum locul 8. 

Simona le-a depășit în ultimul an pe Conchita Martinez (319 săptămâni consecutive, acum locul 10) și Lindsay Davenport (333, locul 9), dar mai are un drum lung de străbătut până a ajunge pe locul 7. Acea poziție este ocupată în prezent de Hana Mandlikova, cu 421 săptămâni. Prima din top, Martina Navratilova, are o longevitate neverosimilă: 1000 de săptămâni!

TOP 10 este completat de Chris Evert (746 săptămâni consecutive), Stefanie Graf (625), Gabriela Sabatini (508), Pam Shriver (458) și Arantxa Sanchez Vicario (429). Simona este singura jucătoare activă dintre cele 10.

7 anide prezență consecutivă în TOP 10 WTA a împlinit Simona Halep în urmă cu mai puțin de o lună, pe 27 ianuarie

Simona Halep a coborât o poziție

Simona Halep  a coborât un loc în clasamentul WTA publicat luni, fiind devansată de campioana de la Australian Open, japoneza Naomi Osaka. Românca s-a oprit în sferturi de finală la Antipozi, fiind învinsă în faza respectivă de Serena Williams, și coboară un loc în clasamentul WTA, fiind acum pe 3. Simona are 7.255 de puncte.

După ce a triumfat la Australian Open,  Osaka este noul număr 2 mondial la zi, cu 7.835 de puncte. Lider WTA este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu un avans considerabil față de urmăritoare. Ea are 9.186 de puncte.

VIDEO. Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește mai multe știri din tenis:

Andreea Prisăcariu, primul titlu din 2021 » A câștigat turneul ITF din Antalya și a urcat 84 de locuri în clasamentSimona Halep amână revenirea pe teren după Australian Open! Ce mesaj a avut după ce s-a retras de la turneul de la Doha

Un șofer român de TIR bănuia că iubita îl înșela cu o prietenă. Oribil ce i-a făcut! Mărturie halucinantă: „M-am simțit ca un sclav„

Libertatea

Playtech: Doliu la Românii au talent. A făcut anunțul morții în urmă cu câteva momente
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă