Sibiu: 5 minibuze electrice vor circula din toamnă în centrul orașului

1 lună in urmă 101

Primăria Sibiu anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 5 minibuze electrice care vor circula prin centrul orașului. Contractul de aproape 10 milioane de lei este finanțat din fonduri europene.

„Realizarea liniei verzi de transport public în centrul istoric a intrat în linie dreaptă. Am semnat contractul pentru achiziția minibuzelor electrice care vor circula pe această linie. Prin același contract am cumpărat și o stație de încărcare rapidă, automate pentru bilete și afișaje electronice pentru stații. Termenul de livrare și punere în funcțiune a acestora este de 8 luni. Scopul creării acestei linii de transport este acela de a degreva centrul istoric de mașini și de a oferi sibienilor, cât și turiștilor o alternativă de deplasare, alta decât autovehiculul propriu”, a declarat primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.

Contractul a fost semnat cu asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la cea de-a doua procedură de achiziție organizată de Primăria Sibiu, prima fiind anulată din cauză că nu s-a depus nici o ofertă. Valoarea investiției în acest proiect, finanțat din fonduri europene, este de 9,91 milioane de lei.

Cele 5 minibuze electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW, asigură o autonomie de 160 km cu pentru fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră, oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători (din care 10 pe scaune), sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, sunt echipate cu sisteme de climatizare, sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap

Pe lângă microbuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie. E vorba despre 6 automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât și plata în numerar, dar și o stație de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piața Gării. Alte 5 stații de încărcare vor fi achiziționate de Tursib și vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu.

Traseul Liniei verzi va urmări conturul inelului zonei centrale: Piața Unirii – str. Mitropoliei – str. Alexandru Odobescu – str. Măsarilor – piața Cibin – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – Gară – str. Constituției – bulevardul Corneliu Coposu.

Pe traseu, această linie de transport public va avea 13 stații, din care 7 existente și 6 stații noi, potrivit comunicatului de presă emis de Primăria Sibiu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă