Și USR anunță că susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei „nu este necondiţionată”

1 săptămână in urmă 35

După ce Libertatea a scris că liderii PNL vor să îi retragă sprijinul politic lui Nicuşor Dan, liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat că nici formațiunea sa nu este dispusă să îl susțină „necondiționat” pe actualul primar.

În 2020, Nicușor Dan a candidat ca independent la PMB, dar a fost susținut politic de alianța PNL – USR-PLUS. Acum, mai multe voci importante din PNL au declarat pentru Libertatea că se discută retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei

În acest context, președintele USR a declarat miercuri seară, 14 septembrie, la Profit News TV, că partidul pe care îl conduce încă mai are „rezerve de răbdare”, dar trebuie să evalueze „foarte serios” dacă Nicușor Dan a obținut rezultatele dorite ca primar al Bucureștiului.

„Deocamdată suntem într-o coaliţie care a propus acest primar, dar nu este o susţinere necondiţionată”, a spus Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

„Suntem la doi ani de mandat, ne-am dori ca lucrurile să se mişte mult mai bine în Bucureşti. Încă mai avem nişte rezerve de răbdare dar trebuie să evaluăm foarte serios dacă este performanţa la care ne-am aşteptat”, a adăugat el.

Până la acest moment, Nicușor Dan și Gabriela Firea au recunoscut public că vor să candideze la Primăria Capitalei în 2024, dar, potrivit informațiilor Libertatea, și fostul premier Florin Cîțu ia în calcul să candideze.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă