Și Hagi e în pericol: s-au păcălit toți cu el! » Gigi Becali încearcă să-și recupereze banii în instanță

1 lună in urmă 1

O afacere aparent convenabilă s-a transformat într-un proces și în dezamăgire pentru toate părțile implicate. Becali l-a cedat pe Romario Benzar la Lecce în 2019.

„Nu l-aș fi vândut, dar a insistat, m-a rugat, mi-a spus că era șansa carierei lui”, a explicat Gigi în momentul în care a oficializat tranzacția.

Benzar, un internațional român cu 19 selecții, ajungea în Serie A și avea să lupte pentru salvarea de la retrogradare cu nou-promovata la care mai evoluase în trecut și Gică Popescu, spre finalul parcursului înregistrat ca jucător. Ce s-a petrecut de atunci?

Benzar a retrogradat cu Lecce și cu Perugia

FCSB îl vânduse pe Benzar cu 1.600.000 de euro. În realitate a încasat doar 800.000 de euro și a deschis acum un proces la FIFA ca să-i determine pe italieni să achite și cealaltă parte din preț.

Romario a prins un singur meci ca titular la Lecce în prima jumătate a sezonului. Salentinii l-au împrumutat în iarnă la Perugia, în Serie B. Și acolo a bifat tot o singură partidă din start.

La capătul acelei stagiuni aveau să retrogradeze și Lecce în Serie B, și Perugia în Serie C! Benzar nu a fost păstrat de niciuna dintre echipe, a revenit la Viitorul.

Cu Romario Benzar e în pericol și Viitorul

Clubul lui Hagi e singurul care a câștigat din toate mutările acestea. L-a vândut pe Romario la FCSB cu 600.000 de euro, iar acum beneficiază din nou de serviciile lui sub forma unui împrumut gratuit pentru campionatul aflat în desfășurare. Pățania lui Benzar din Italia, retrogradarea cu două echipe la sfârșitul unui sezon, constituie un semn rău pentru Viitorul.

Dobrogenii au un parcurs dintre cele mai slabe de când se află ei în prima ligă și vor participa în play-out, într-o luptă al cărei scop e tot evitarea retrogradării. 

19 selecții în naționala de senioriși 10 partide în selecționata de tineret a adunat Benzar

800.000 de euroreprezintă suma pentru care FCSB și Lecce se judecă la FIFA. Italienii aveau de achitat banii aceștia până în septembrie 2020 și "au uitat" să-i mai plătească. Au apucat să trimită doar prima tranșă, în valoare tot de 800.000 de euro

Becali a umflat iar suma. Cu Benzar, la fel ca la Man

FCSB a anunțat că-l vânduse pe Benzar la Lecce cu două milioane de euro. Ca și în cazul vânzării lui Man la Parma, Becali a pronunțat suma totală, cu tot cu bonusuri condiționate de performanțe. Man a costat 11 milioane de euro, nu 13 milioane. Iar Benzar a valorat 1.600.000 de euro, nu două milioane. Mai existau în acordul de transfer două bonusuri de câte 200.000 de euro, doar că niciuna dintre condiții nu a fost îndeplinită, deci Lecce nu mai e datoare să plătească și sumele variabile. 

Prima condiție era ca Benzar să fi jucat 6 meciuri în națională în sezonul 2019-2020. A doua: să fi jucat minimum 45 de minute în 20 de meciuri din Serie A, în aceeași stagiune. El a jucat trei partide, una singură ca titular. În celelalte două a prins 19 minute la 0-4 cu Inter și 20 de minute la 1-4 cu Napoli

Amenda e de 72.000 de euro 

Când l-a vândut pe Benzar, FCSB a prins în actul semnat cu Lecce și o clauză conform căreia italienii ar trebui să achite penalități dacă nu respectă datele de plată. Până acum s-au adunat 72.000 de euro din cauza întârzierii, o sumă pe care Lecce o va adăuga peste aceea de 800.000 de euro dacă Becali și angajații săi vor câștiga procesul. 

Regresul uimitor al lui Benzar:

S-a aflat la Viitorul din 2009, de când a înființat Hagi clubul, și a evoluat pentru constănțeni și în liga a treia, și în liga a douaDupă ce a participat la ascensiunea din ligile inferioare a clubului, el a devenit campion cu dobrogenii în 2017A semnat în vara acelui an cu FCSB. Spre deosebire de Coman și de Nedelcu, și ei mutați din Dobrogea la București, Romario s-a impus instant ca titular de bază, pe postul de fundaș dreaptaDevenise titularul acestei poziții și în echipa națională, selecționerii îl foloseau frecvent în formula de bazăÎn 2019 a ajuns în Italia. Nu s-a impus nici la Lecce, nici la Perugia, l-au aruncat ambele și a revenit la ViitorulNici măcar în Liga 1 nu mai este un titular incontestabil. În sezonul acesta a bifat 15 partide în echipa lui Hagi, dintre care numai 10 au fost din postura de titular.

Citește și alte știri despre FCSB:

De ce a suferit FCSB cu Gaz Metan? Explicațiile lui Ilie Dumitrescu: „Asta le lipsește, au un joc previzibil”Toni Petrea și-a explicat izbucnirea nervoasă din prima repriză: „Tocmai asta n-am făcut!” + De ce a dispărut Crețu din echipă

Adevărul despre iubitul Ramonei Bădescu.Câți ani are bărbatul plin de bani

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! S-a aflat cine e, de fapt, iubita lui Răzvan Simion. E fostă vedetă PRO TV și arată senzațional
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă