Shuai Peng a vorbit în premieră, după ce a fost dată dispărută! Ce le-a spus celor din CIO

1 săptămână in urmă 16

  • F1: Marele Premiu al Qatarului, duminică, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - FC Botoșani, duminică, 20:30, Digi Sport 1

Shuai Peng a vorbit în premieră, după ce a fost dată dispărută! Ce le-a spus celor din CIO

Autoritățile din tenis și iubitorii sportului se tem că Shuai Peng nu este în siguranță după dezvăluirile făcute, iar WTA a anunțat că ia în calcul să anuleze toate turneele din China, dacă autoritățile din țara asiatică nu vor oferi detalii clare despre situației jucătoarei.

După ce mesajele au curs pe rețelele sociale, presa de stat din China a publicat imagini cu Shuai Peng, însă acestea nu sunt datate și nu poate fi stabilit când au fost făcute, ceea ce face ca incertitudinile cu privire la situația sportivei să continue. De asemenea, a fost lansat și un clip video cu Shuai Peng aflată într-un restaurant din Beijing, însă WTA a pus la îndoială veridicitatea acestuia.

Galerie Foto

Duminică, pentru prima dată de când a fost dată dispărută, Shuai Peng a avut o discuție printr-un apel video cu reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional, care a durat 30 de minute. Sportiva spune că se află în siguranță, este sănătoasă și se află în Beijing.

"Ne-a explicat că este în siguranță, sănătoasă și trăiește în locuința sa din Beijing, dar își dorește ca viața sa privată să fie respectată pentru moment. De aceea preferă să își petreacă timpul cu prietenii și familia în acest moment. Va continua să fie implicată în tenis, sportul pe care îl iubește atât de mult", au explicat cei de la CIO, potrivit L'Equipe.

La apelul video au participat, pe lângă Shuai Peng, președinte CIO (Thomas Bach), președintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO (Emma Terho) și un membru CIO din China (Li Lingwei). Jucătoarea de tenis le-a mulțumit oficialilor pentru îngrijorarea arătată, iar Emma Terho a explicat ce a simțit după discuția cu Peng.

"M-am liniștit când am văzut că Peng Shuai este bine, aceasta era marea noastră îngrijorare. A părut relaxată. I-am oferit sprijinul nostru și poate ține legătura cu noi oricând, un lucru pe care l-a apreciat", a spus Emma Terho.

În comunicatul oferit de CIO se precizează că președintele Thomas Bach a invitat-o pe Shuai Peng la o cină în Beijing, în luna ianuarie: "A acceptat cu bucurie, iar cei doi au stabilit să vină și Emma Terho și Li Lingwei"

shuai peng

Shuai Peng, într-un apel video cu reprezentații CIO / Foto: olympics.com

Înainte să fie dată dispărută, Shuai Peng l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez

Într-o postare lungă pe o rețea de socializare, Shuai Peng l-a acuzat pe Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el, în 2018, anul în care Zhang Gaoli s-a retras din viața politică.

Shuai Peng a povestit că a fost invitată la o cină alături de Zhang Gaoli și de soția acestuia. În acea seară, jucătoarea de tenis ar fi fost agresată sexual.

“În acea seară nu am fost de acord și am început să plâng. Știu că nu pot să povestesc totul clar și că n-are niciun rost să povestesc acum, dar tot vreau să zic acest lucru. Am fost foarte speriată atunci, nu știam ce se va întâmpla”, a spus Shuai Peng, potrivit Washington Post.

  • Shuai Peng a fost prima jucătoare din China care a ocupat locul 1 în clasamentul mondial WTA, la dublu, în 2014. A câștigat titlul la Wimbledon (2013) și la Roland Garros (2014), alături de Su-Wei Hsieh.
Etichete: tenis , china , cio , shuai peng , thomas bach

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă