Sfere misterioase descoperite in Marea Norvegiei: Cercetatorii au fost uimiti VIDEO

4 săptămâni in urmă 27

Descoperirea unor sfere misterioase in largul coastelor Norvegiei a nedumerit recent oamenii de stiinta, ei neputand explica la prima vedere aceste aparitii neobisnuite. Ele seamana practic cu niste globuri si au diametrul de peste un metru.

Aproape 100 de sfere enorme, de culoare alba, au fost observate de catre cercetatori in Marea Norvegiei, iar scafandrii au reusit sa filmeze obiectele gelatinoase, care se misca pe fundul apei, potrivit Live Science.

Potrivit unui studiu publicat pe 30 martie in revista Scientific Reports, fiecare sfera poate contine sute de mii de oua de calamar, ele fiind inglobate intr-o bula de mucus, care se dezintegreaza destul de lent, in timp.

"Am reusit sa vedem, de asemenea, ce este in interiorul sferei actuale, aratandu-ne niste embrioni de calamar, care se afla in diverse stagii de dezvoltare", a declarat Halldis Ringvold, managerul Organizatiei marine Sea Snack din Norvegia.

Insa, transformarea acestor "bule" reprezinta un fenomen spectaculos, acolo pe fundul marii, ceea ce a uimit oamenii de stiinta. "In plus, am putut urmari modul in care sfera isi schimba consistenta - de la una tare, la alta transparenta si opaca - pe masura ce embrionii se dezvolta", a completat cercetatorul, care este principalul autor al studiului.

Un fapt uimitor este acela ca unele sfere contin un fel de "cerneala", un lichid colorat, specific stadiului de dezvoltare al embrionilor. "Dupa un timp, cand embrionii incep sa ajunga la maturitate, intereaga sfera va incepe sa se dezintegreze".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă