Sfatul lui Rădoi pentru următorul selecționer: ”Totul trebuie să se construiască în jurul lui”. Care e jucătorul indispensabil

2 săptămâni in urmă 18

  • Preliminarii CM 2022: Olanda - Norvegia, marți, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Muntenegru - Turcia, marți, 21:45, Digi Sport 3

Liechtenstein - România 0-2, o victorie amară pentru ”tricolori”, a căror calificare la baraj depindea de un rezultat pozitiv al Islandei în Macedonia de Nord. La conferința de presă de la finalul jocului de la Vaduz, Rădoi i-a urat succes viitorului selecționer și a declarat că, în opinia sa, Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul Românei, este jucătorul în jurul căruia ar trebui construită echipa pentru următoarele preliminarii.

Mirel Rădoi: ”Totul trebuie să se construiască la echipa națională în jurul lui Chiricheș”

Ştiu că o să fiu acuzat de nu ştiu ce lucruri. Chiricheș este jucătorul care, din punctul meu de vedere, trebuie să continue la echipa naţională, iar totul trebuie să se construiască la echipa naţională în jurul lui. Atât ca sportiv, cât şi ca om”, a declarat Mirel Rădoi.

  • 69 de selecții a bifat Vlad Chiricheș la echipa națională a României.
  • 3,5 milioane de euro este cota fundașului lui Sassuolo, potrivit Transfermarkt.
  • Chiricheș a ratat partida cu Liechtenstein din cauza unei accidentări.

"Această campanie este un eșec personal, pentru că n-am reușit să terminăm în primele două locuri. Este ultima mea conferință de presă din postura de selecționer. Este o decizie normală, din moment ce nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Este totul clar pentru mine, asta e cel mai bun lucru pe care îl pot face. Nu este o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Nu mi-a fost ușor să iau decizia asta.

Macedonia de Nord s-a calificat la baraj datorită victoriei din Germania. Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este că n-am terminat pe locul 2. Ne-am pus amprenta pe multe meciuri, s-a realizat acest schimb de generație și cred că mai sunt mulți jucători care pot face pasul spre echipa națională: Racovițan, Drăgușin, mulți jucători de la U21. Cred că următoarea campanie de calificare pentru EURO cred că poate să fie una accesibilă pentru noi, dacă nu se va pune presiune pe echipă în Liga Națiunilor", a mai spus Mirel Rădoi, după victoria din Liechtenstein.

Imprimeul camuflaj, de unde a pornit și care e știința din spatele acestuia? Vezi Camuflat de la 23:00 pe Digi World, în Digi Online.

S-au vehiculat mai multe posibile variante de înlocuitor pentru Mirel Rădoi pe banca naționalei, de la Edi Iordănescu la Dan Petrescu sau Adrian Mutu, însă conducerea FRF va lua o decizie în acest sens în perioada următoare.

Etichete: vlad chiriches , mirel radoi , selectioner romania , capitan romania
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă